Учи линукс, маминото да не работиш

Скоро четох една интересна статия. Интервю с един белкийски хакер, както те го наричат във вестника, но той де факто е кракер.
Момчето не е кротувало още от казармата. Като получил достъп до тяхната система тутакси намерило начин да си преведе пари от разни фактури. След като престоял три години в затвора се поошлайфал и си открил номера в живота.
Започнал да чати с разни хора и по негов си там хакерски начин им прониква в системата и им намира файловете за онлайн банкинг. Хванал е цаката на клиентите на ING доколкото разбрах. Оттам набързо си превежда пари по сметка, само не разбрах под фалшива самоличност ли го прави. Един детайл – той живее в Испания и от там краде парите. Не някакви огромни суми, но казва, че стига до 20К на месец. Съответно ужилените ако се усетят и се оплачат си получават парите от банката която пък е застрахована срещу подобно нещо. Съответно контрата остава в застрахователната компания. Той явно има на представа как да се прикрие така. че да не могат да го проследят по нета. Като не живее в страната където краде – Белгия а в Испания случаят минава в компетенцията на интерпол, които пък не се занимават с такива дребни кражби. И така си живурка в порт Андрач – най скъпото място на Майорка и си хаква. Ееех защо не знаех повече за мрежите-линуксите биесдитата-сървърите-трафиците-пакетите-айпитата и още един куп неща.
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: