Деликатеси разни

не знам как се спелват точно тези животинки но приличат на мидите, само, че са по-големички. Трудно се отварят и си има специална техника. Ползва се дебел, здрав нож, който трябва да е стабилен за да не се счупи и да не е много остър за да не си отрежеш случайно някой пръст.

Обикновено са натъпкани в съндъче с водосрасли.


Това е затворения устер

Това е вече отворен. Как се яде това нещо?! Ами сурово
Направо се сърба от черупката флуп и готово. Не му трябва
термична обработка, макар че го има и тоя вариант
класическия начин е суров. За по-гнусливите се допуска
леко поръсване с черен пипер и лимонов сок за да не повърнат
случайно от деликатеса, хи хи. С устери се пие шампанско или
полу-сухо бяло вино. Аз бих го комбинирал с чиста водка без лед,
за убиване на гадния вкус.
Всъщност това е едно от нещата които все ти се иска да си ги
сложиш в устата и после се чудиш защо ти трябваше.

Advertisements

3 Коментари to “Деликатеси разни”

  1. ами афродизиак
    може би по-гадно отколкото гнусните schpargeli?!

  2. Ами ние май на устерите им викаме ойстери или на български – стриди. Така като го гледам на снимката си е същото…

  3. Ми аз нали съм високопланинско чедо – кога съм виждал стриди. Та не знаех, че и в България си ги имаме

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: