TrueCrypt и брат му Eraser

са две неща които могат да накарат полицията здраво да се блещи и да се чуди „как стана така, че не вечерáхме?“ По време на показна борба с „пирати“

Естествено по-лесно е да се каже отколкото да се изпълни защото не очакваш да ти влезнат заедно с вратата, защото гледаш някакви пикливи филми. В Белгия няма шанс да дойдат у вас докато не се разбере със сигурност, че правиш пари от това. Тук става кофти ако те хванат да продаваш пиратски дискове или емпетройки. А ако си си свалил нещо с мулето и си го слушаш или гледаш няма кой да те закача.

А на създателите на тези опън сорс програми мога да кажа само браво, ашколсун, аферим, машала. Много много голямо уважение трябва да се покаже към тия момчета. Ама много голямо.

Та както си го представям аз теоретично ако си криптираш дисковете с една хубава парола от двайсет знака шанса да я разкове някой е нищожен. Да не говориме, че ако си направиш един диск nuke който се генерира от eraser и при нужда имаш време да стартираш пецето от него прави съдържанието на диска на салата. В такъв случай е достатъчна една камера на входната врата и всичко ти е точно, пак можеш да си гледаш филми без пари.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: