ето ме

обратно след сума ти време непостване. Леле що безполезни мисли отидоха в небитието.

Както и да е. Имам впечатление от белгийското здравеопазване. Май се класира на едно от челните места в света. Полежах си малко в болница. Условията са много добри да не кажа отлични. Само храната не е на кой знае какво ниво. Направи ми впечатление, че възглавниците и дюшеците са от импрегнирана материя което ще рече, че не попиват телесните течности на пациентите – това си е чист плюс според мене.

Скриха ми топката като след поредния пациент забърсаха цялото легло, включително металните части със спирт. На всеки два дни сменят чаршафите. Има кабелна телевизия. Сестрите изпълняват и ролята на келнерки – примерно носят по желание минерална вода или кафе. Всички доктори говорят фламандски, френски и английски. Сестрите се справят и те горе-долу с английския.

Много добра идея е това, че като някой тръгне да учи за накаква работа първо му правят психологически тест дали е подходящ за нея. Примерно след тест от около 180 нищо не значещи за неспециалист въпроса могат да установят подходящ ли си за работа с болни хора или е по добре да работиш самостоятелно в лабораторията и да си имаш работа само с епруветки защото не те дразнят.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: