H2O

„Едно ново научно познаниеобикновено не може да бъде представено така, че противниците му да бъдат убедени. По-скоро трябва да измрат и едно следващо поколение още от начало да бъде запознато с истината“ Макс Планк

Докато си лежах в болницата прочетох една книга, която ми помогна да си стабилизирам диабета, който не е бил никога стабилен от години и да се почуставам така добре, както не съм се чуствал пак от години. Средството е много просто – пиене на обикновена вода.
Книгата се казва „Тялото жадува за вода“ от д-р Ф. Батманджелидж. Има обяснения, които ще помогнат на скептиците като мен да разберат защо трябва да се пие вода. Майка ми постоянно ми натякваше пий вода, пих, вода ама аз не обичам да правя каквото и да е ако не знам защо и как аджеба става.

Общо взето в книгата се обяснява, че един от бичовете на съвременното общество е начина на хранене и на пиене който води до здравословни проблеми. В процеса на еволюцията човек е пиел само вода и се е движел много. Сега освен че не се движи толкова пие кола, чай кафе, лимонади за сметка на обикновената вода, с която органъзмът е свикнал. Резултатът е най-различни болесто предизвикани от дехидратацията.

Пиенето на вода помага срещу (нямам особени съмнения, че помага при всичките тези случаи защото на мене ми помогна при такова сложно нещо като хормоналния баланс)
Астма
Алергия
Гастрити, язви и др стомашни проблеми
Висок холестерол
Сърдечни проблеми
Превантивно срещу инфаркти инсулти и рак
Артрити
Изобщо всякакви здравословни проблеми, които не са от вируси инфекции и т.н.

Рецепатат е пределно проста:
Две чаши вода половин час преди всяко хранене, по две чаши 2-3 часа след хранене и минимум 3 грама сол на ден. Намаляват се до минимум всякакви други напитки и алкохол. Резултати – след една седмица. Нe е лошо нали?

Разни научни обяснения на английски на
http://www.watercure.com/index.html
Един въпрос възниква веднага – защо след като тази толкова проста система е толкова ефективна не е супер популярна? Отговорът е – защото в нея няма кинти за да се популяризира от заинтересованите. Аптеките са повече от хлебарниците и пазарът за лекарства прави повече оборот отколкото пазара на наркотици.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: