Белгия ми прилича на рай за престъпниците

„Не си въобгъзявай, Марчинко защото когато си въобгъзяваш правиш мене и себе си на гъз!“ старшина Ев Барет

Не знам обаче какво си въобгъзява шефката на МВР Белгия. Тези дни от затвора избягаха двайсет и осем престъпници по време на профилактика на ключалките?!?! Не ми стана ясно как са си въобразили, че ще останат затворниците вътре в затвора без да са заключени. Това е новият гаф на смотаната френскоезична министърка на вътрешните работи. Първият беше, когато пусна виден шиптърски мафиот отпуска за през уикенда след като той и изпратил писмо, че в затвора му било много топло. Естествено мафиота не се върна след уикенда – да не е луд. Голям смях падна и когато някаква мадама – туркиня на име Ердал, която осъдена за подготовка на терористични актове духна докато уж щала да си събира нещата за панделата и то докато била придружавана от около 30 ченгета и осем катафалки. Това става в близост до нас – често минавам от там. На едно място където трамваят пресича шосето въпросната Ердал, която се возела при приятел използвала момента, че трамваят идва и си набила камшиците в неизвестна посока докато кухите лейки чакали да мине трамвая. Естествено мозъците – всички до един карали след нея – да не вземе да избяга на заден ход тхехехехе. Наскоро четох в P magazine статия – десет начина да избягаш от пандиза – всичките подкрепени с реални примери. Да не говориме, че доколкото съм чувал педофилът и масов убиец, не безизвестният Дютру е бягал също но после отново бил заловен. Може всичко да е, но нашите куки поне в това отношение са по-добри, нищо, че нямат пари за белезници и пазят с лично оръжие, както видях в нашата преса тези дни. Изобщо – Belgium = criminal paradise

Белгийските полицаи доста ги е страх да стрелят, за да не се озоват те в пандиза. Преди месеци полицай застреля мароканец по време на въоръжен грабеж в макдоналдс и тага го подпукаха, че не е истина – бил расист, затова гръмнал копелето разбираш ли.

А недай си боже да застреляш някой при самоотбрана – спукана ти е работата. Явно законите им в последните десетилетия са пригодени за кроткото белгийско население, но срещу изпечените престъпници източноевропейци, шиптъри, мароканци и чеченци не са достатъчно строги. Ще видим какво ще излезе накрая. Имам впечатлението, че такива неща, колкото и да са фрапиращи не водят до промени. Най изумителният случай за който съм чувал е когато спецполицай в извънработно време застрелял един от двама въоръжени нападатели в супермаркет. Вторият нападател се отървал без присъда защото бил изпитал ужасен стрес като гръмнали ортака му и на всичкото отгоре осъдили ченгето на шест години. Резултатът бил, че всички взели да пишат писма на кралицата и и претрупали пощата с възмутени писма че това било безобразие, което си е живата истина. Кралицата се видяла принудена да помилва опандизеното ченге, но така или иначе той не могъл да бъде полицай повече. Направо лудница.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: