Отново кучешка тема

Ромео си взе испита с 82,5 от 100 точки и мина в клас С. Междивпрочем днес за първи път си седнах кротко да сърбам биричка и да гледам какво правят клас D – а именно да донасят два различни апорта които им се поднасят за подушване с тегло 0,5 и 1 кг, разположени до апетитно меришеща купичка с храна, която не трябва и да се подушва, да изпълняват команди когато не виждат стопанина си и да спират посред бяг за да изпълняват командата легни. Да остават на място когато покрай тях тичат хора и кучета. Вижда ви се лесно? Опитайте с вашето куче.

Междувпрочем днес след като изпих два коктейла си правих експерименти с Ромео а именно се излегнах на пода и започнах да издавам неестествени звуци. Ромео дойде, близна ме два пъти и като видя, че не е в състояние да стори нищо започна да гони една муха. Изводът е, че кучето е инструмент, който може да прави това, което го обучиш. Разликата между него и инструментите в гаража е тази, че то е живо, чувставащо и въпреки всякаква логика те обича, независимо дали го държиш вързано с верига в задния двор и полуумряло от глад. Дали го биеш със и без причина или го обучаваш да се втурне с мина вързана на гърба под танк. Кучето те обича независимо от обстоятелствата или от количеството страдание което волно или неволно му носиш. Просто за него ти си ГОСПОДАРЯТ и това е свиреното положение. Затова се прекланям пред кучешката любов. Тя Е защото съществува въпреки обстоятелствата.

Кучето обаче ще ни се качи на главата ако го оставим да прави каквото си поиска.

Интересна съдба сполетя едно съседско куче. Приличаше на немска овчарка, само, че беше по-космато и по-черно. Беше изключително емоционално и пращеше от енергия и желание да прави нещо каквото и да е. След като едно съседско дете го раздразни достатъчно то леко го пощипна предупредително. Хората се уплашиха да не би да им донесе кой-знае кави съдебни дела и го дадоха в приют. Там го намери някакъв агент на ФБР и го взе за обучение. След кратък курс то бе назначено на работа във ФБР като куче-търсач на взривни вещества. Срокът през който ще служи е пет години през които получава заплата от около 500 долара, която се събира по сметка. След като се пенсионира кучето ще получава пенсия от 300 долара до края на живота си. Стопаните му проявиха желание да си го приберат обратно след като се пенсионира. Незнам заради парите или каква е причината. Сега си имат голдън ритривър, който е по-подходящ за домашно куче. Изобщо много се чудя на хората които си избират неподходяща порода. Абе аланкоолу, ако те мързи да ходиш и сто метра защо си язимаш хъски, което по принцип е селектирано да ходи по цял ден и да влачи шейна?

Както ида е де…

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: