Сега, както си ми е обичай

се боря с техниката като прасе с тиква. Иде реч за news fox на който така или иначе все му липсват няколко скрипта или пък няколко са му в повече. О , Господи помогни ми накрая да проимам интернет под линукс, макар че това надали ще оправи нещата. Просто не съм роден за клавиатура а за кирка, чук или брадва. Въпреки всичко ми попаднаха два поста на Вени в които се разглеждат две теми – едната е за гъбите а другата за рака.

По първата тема мога да кажа само, че гъбите подобно на марихуаната се продават без ограничения в Холандия където можеш да си ги купиш абсолютно свободно макар, че има куп предупреждения на упътването за употреба, че не си в състояние да караш и, че е добре да има някой около теб и т.н. Предполагам, може да си отглеждаш гъби за лично ползване колкото си искаш, били те халюциногенни, отровни, изприщващи или ядящои насекоми, или каквито ще да са. Всъщност за гъбите няма какво толкова да се газираме. Може да се съдържат какви ли не вещества къде ли не. Ако някой е толкова закъсал може да се надруса с какво ли не – лепило, бензин, спирачна течност и незнам си какви още вещества в свободна продажба. Така че напъните на репортерите от нова телевизия са ги представили като хора които не им се занимава с никакво сериозно разследване, да не би да ги ошамарят ами се хваняли с някакъв пич, който освен че е гъбар е изчел повече от тях по темата.

По темата за рака само си спомних книжката която майка ми ми подари във връзка с диабета ми или по-точно с неговата стабилизация. Там се препоръчва само вода и малко сол. Човека който я е написал е умрял и никой не лапа кинти от идеите му, да не говориме, че единственото, което пробутва е пиенето на чешмяна вода. Той само се мъчи да втълпи в простите глави на хората, че по времето което са произлизали от маймуната, което е било бая доста време са пиели само вода, щото друго не е имало и са яли само пресно, щото друго не е имало и едва в последните десетилятия са се научили да пият лимонади, кафета и коли и бири и да ядат майонеза, която може да седи шест месеца отворена в хладилника без да се разваля, сиреч и презрян микроб не иска да я яде, салами, които котка не ще да ги подуши и изобщо храни, които всяко четириного ги избягва и с четирите си крака, защото му е ясно, че не са за ядене. Та затова хората умират от рак рано-рано, защото не искат да пият вода, а лимонада, или кола лайт и ядат боклуци с които ако храниш бяла мишка ще се спомине за броени дни.

Колкото за политици, ръководни кадри бойкоборисовци и секскобурготевци, юпита и мупита, които, крабят и крадат, и даже пикаят на тия от които грабят и крадат това си е в реда на нещата, защото от край време е известно, че не е луд който изяжда зелника, а който му го дава. Ако на мене ми дадат зелник и аз ще хапна, че и на други ще дам да хапнат от моето парче защото не съм стиснат.

Докато не се научиш да казваш НЕ ще те глозгат и то до кокал. Това е положението. Междувпрочем, колкото и да звучи еретично хората са в различен стадий на еволюция. Едни са много по-близо да събрата си прасето, други са малко по-така развити, но още не наясно къде са и какво става. Тия които са развити достатъчно и всичко им е ясно не ни светкат нас, развиващите се, защото, предполагам, са пробвали и са установили, че е безнадежден опита да научиш свинята да цени кладенчовата вода, докато тя сама не се научи. Остава ти единствено да чакаш еволюцията да си свърши работата. Това е то. Я да ходя да си сипя още една чаша вино.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: