Поизпуснах темата за инзвънземния разузнавач, но тя има развитие

Сега ще постна нещата, които намирам за интересни:

Разузнаването докладва!

След като получихме кодиран сигнал от извънземния ми колега, с радистката Кейт успяхме да обменим съобщения с представител на извънземната цивилизация. Бързо подписахме мирно споразумение, според което те ни изпратиха разузнавач на наша територия, когото аз лично трябваше да разведа, и покажа забележителностите на родната ни планета.

Ден първи:
Разузнавача ме събуди в 5:30 местно време, с което прекъсна един от най-хубави ми през последните 3 години сънища с участието на Катрин Зита Джоунс, Деми Мур и Памела Андерсън. След двойната доза кафе (държа да допълня, че извънземния ми колега настоя да спазва земния режим на живот) установихме, че сме в голяма грешка като му позволихме да опита тази енергична напитка. Да, енергична. От бързане колегата дори не се качи на трамвая, я тичаше пред него и нервно се въртеше наоколо на всяка спирка. Ентусиазмът му спадна около обяд, защото се оказа, че земните храни не му понасят, и стояхме около час с радистката пред градската тоалетна да го чакаме. Остатъка от деня беше относително спокоен, като се изключи един инцидент пред баничарницата, когато колегата задоволявайки любопитството си настоя той да плати баничките, като протегна предварително подготвените от мен пари с третата си ръка. Убедихме продавачката, че участва в „скрита камера“.

Вечерта:
Докато съм писал доклада си, колегата в компанията на радистката Кейт на сладки приказки пресушили всичката водка, и за мен не остана. За другия ден ще скрия една бутилка в банята под мивката.

Ден втори:
Не успяхме да събудим колегата. Оказа се, че алкохолът действа на тези същества по странен начин, и той претърпяваше метаморфоза. На дивана, където радистката го беше завила с един шинел – сега имаше пашкул. Чакахме цял ден, за вечеря той изненадващо се появи в столовата заявявайки, че е гладен, и поиска бифтек, прясна салата и шоколадов мус за десерт. Поръчахме от близкия ресторант. Във външния му вид привидно нямаше промяна, но с изненада открихме, че вече дъвче храната си, а не я изсмуква.

Ден трети:
Началството на колегата напразно очаквало доклад от него първите два дни, и първото съобщение, което получихме беше, че е понижен в чин. Колегата реши да удави мъката си с водка. Наложи се да извадя резервата изпод мивката.

Ден четвърти:
Пристигна извънземен свързочник. Изпратили го да провери дали няма повреда в предавателното устройство. Напихме го с водка.

Ден пети:
Лампичката на предавателя напразно мигаше. С радистката не знаем как се борави с извънземната техника. Свързочника успя да излезе от пашкула си, но личеше, че не може да ходи по права линия. Колегата разузнавач опита да предаде съобщение като запя „градил Илия килия“, но тяхното контра-разузнаване разчело съобщението като кодирано, и помислили, че сме пленили разузнавача и свързочника. Установихме че дълбоките резерви с водка липсват.

Ден шести:
Появи се някакъв кръг в центъра на столовата, и от него струеше силна светлина. Наискачаха въоръжени извънземни десантчици, заемайки отбранителна позиция докато стои отворен телепорта. След като ни плениха всичките, заедно с техния разузнавач и свързочник, след кратък спор успяхме да обясним на добрите момчета (добре че изключиха устройството за самоунищожение), че не сме имали лоши намерения.

Вечерта:
Седим и умуваме с колегата какви обяснения ще дадем на началствата. Колегата предлага да пишем в рапорта, че всичко е било за дегизировка, и с цел заблуда на населението. Десантната група не иска и да чуе за лъжи и измами. Добре поне, че се обадиха да кажат, че са взели контрол над ситуацията. Напихме ги с водка. В близката бакалия вече гледат радистката подозрително. Обясненията, че далечния братовчед и е на гости вече не минават. Трябва да измислим алтернативен начин да купуваме водка.

Ден седми:
С телепорта пристигна група учени. Взеха ДНК проби от всички техни и си заминаха. Обявиха, че сме под карантина до изясняване на случая. Трябваше да ги напием.

Ден осми:
Учените се върнаха, този път с биологични костюми. Обясниха, че на Земята имало опасни за тях вируси, които предизвикват генетични мутации. Колегата разузнавач се изпусна, и им каза, че сигурно е заради водката. Учените взеха две бутилки за изследвания, и пак изчезнаха. Жалко за водката.

Ден девети:
Пристигна костюмиран дипломат с цял куп документи. Караше се, твърдеше че сме некомпетентни, и заяви, че не заслужаваме нищо от тях. Предишните споразумения за обмен на техническа информация и помощ в науката отпадат. Ще си останем с микровълновите фурни и електронните часовници. Колегата разузнавач, свързочника и цялата десантна група остана на Земята, и сега всички са на пълен работен ден във верига закусвални.

Вечерта:
Пиша доклада си. Уточнявам подробностите около тактиката, и обяснявам със завързани термини на началството хватките, които съм приложил за дезинформация на врага. В заключение наблягам на държавната сигурност, и факта, че благодарение на усърдната съвместна работа с радистката Кейт, сме защитени от вражеско нашествие. Липсва ми една касова бележка за водка, ще се наложи да я платя от заплатата си. Но командировъчните и повишението ще покрият тази малка неприятност.

Наздраве.

*************************************

Доклад за третата планета от Слънчевата система:

Наименование: Земя

Екваториален радиус а=6378,137км
Полярен радиус б=6356,7523141км
Сплеснатост а=1/298,257222101
Ексцентрицитет е=0,08181919
Дължина на екватора 40075,696км
Дължина на 1 градус географска ширина 111,143-0,562косинус 2фи км.
Дължина на 1 градус географска дължина 111,321косинус,фи-0,094косинус 3 фи,км.
Повърхнина на планетата 510069000квадратни километра
Повърхнина на сушата 148925000квадратни километра.
Водна повърхнина 361125000квадратни километра.
Обем на планетата 1,083219х10 на дванадесета степен кубични километра.
Маса на планетата 5,978х10 на двадесет и първа степен тона.
Средна лътност на планетата 5,518 грама на кубичен сантиметър.
Средна плътност на планетната кора 2,80 грама на кубичен сантиметър.
Линейна скорост на точка от планетния екватор 465 метра в секунда.
Скорост на планетата в афелий=29,27 километра в секунда.
Скорост на планетата в перихелий=30,27 километра в скунда.
Маса на планетната атмосфера=5,158х10 на петнадесета степен тона.
Състав на атмосферата 78,084%азот, 20,946%кислород, 0,934% аргон, 0,34% водород хелий, въглерод и незначителни примеси от други елементи.
Албедо на планетата 0,37.
Средно разстояние на планетата от местната звезда=149600000км.
Планетата разполага с един крупен спътник, наречен Луна, който се засяга в притурката (спътник)…

Планетата е заселена с биологични видове, на въглеродна основа. Екосистемата е крехка и е необходимо посетителите да спазват етичния кодекс за междугалактични посещения:
Интерес за междугалактичния туризъм представляват три биологични вида:
Първият мяука и се гали и се нарича котка.
Вторият лае, ближе, донася хвърлени неща и клати доволно опашка. Нарича се куче.
Третият ръкомаха, кланя се, тътри се по колена и съчинява оди, псалми и молитви в чест на туристите. Нарича се човек.
И трите вида имат отлични спецификации за домашни любимци.
Внимание! За всички туристи! Когато си вземете домашен любимец от тип човек, задължително и периодично го уведомявайте, че думата турист или синонимът на това понятие: а именно бог не означава че вие сте творци на вселената. Това е етично необходимо, защото след напускането на планетата за разлика от котките и кучетата… хората ще продължат да ви бъдат предани. Тази преданост се наследява и от потомството им, което още по-упорито настоява, че вие сте най-върховното същество в цялата метавселена. Това води до изключително ревниво поведение на хората, което като резултат води до агресивно до ярост, поведение и вашите домашни любимци ще се опитат да избият и унищожат всеки, (най-вече от своя вид), който не вярва, че вие сте творец на вселената. Тази ситуация би застрашила популацията на този иначе толкова гальовен и самоотвержен с наивността си вид.
За вниманието на контролните органи по галактодрумите трябва да се сведе препоръката за строг контрол на трафика на домашни любимци, за да не би хората, до последния индивид, да напуснат родната си планета в търсене на грижовни стопани. Индивиди от третия човешки вид да се изнасят единствено след изричната заверка от съответните власти…

***************************************

Земята е населена с автомобили.
Те си имат роби наречени хора.

***************************************
1. Вариант – дистанционно наблюдение – развита цивилизация, автомобили, градове блаблабла.

2. вариант – наблюдение върху медиите – внимавайте с тази планета, поставена е под протекцията на изключително могъщи индивиди – Супермен, Батман, Спайдърмен, Мел Гибсън, Исус Христос.. хората .имат интегрирани агенти в междузвездната цивилизация с кодови имена Триша и Артър.

3. Доклад след посещение на Земята няма да има. В развитите страни разузнавачът ще потъне безследно в някоя изследователска база на 1 км под земята. На Нова Гвинея ще го изядат. В Африка ще му разглобят кораба секунди след като го остави някъде. В мюсюлманските страни ще го убият бързо и болезнено като порицание в лицето на Аллах.

Вариантът с летищата вече е изпитван. Сичкото циганин ще се засели в столицата на извънземните и ще започне солиден бизнес с фалафели и обработка на отпадъци. 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: