Я тиа дървета не ги ручам.

блажени са вярващите, защото тяхно е царството небесно… или нещо подобно. Имам под ръка „Новият домашен хомеопатичен справочник“ – подарък от майка ми. Като прочетох за симптомите и лечението от разширени вени нсе чудех да се смея, да плача или да изпия 300 грама мастика. Накрая се спрях на третото.
цитирам малка порция от бълвоча:
Hamammelis (лекарство) При разширени вени в областта на крайниците, половите органи и правото черво. Засегнатата зона се усеща като натъртена и като че ли вените ще се пръснат. Болката е пробождаща и жилеща, а целият участък е втвърден и възлест. Симптомите се усилват от топлина.
Pulsatilla (пак лекарство)Кратки пробождания в областта на разширените вени. Тежест и вдървеност на долните крайници и подуване на глезените. Състоянието се влошава по време на бременност, от топлина, в покой когато се остави кракът да виси. Подобрява се от бавна разходка на открито.
Ай сиктир бе. Не са ми ясни много симптомите защото нямам такива сериозни, но съм сигурен, че всеки идиот ще се досети – при топло, когато се остави кракът да виси и при бременност е логично да се влоши състоянието на всеки, който има разширени вени. Освен това винаги едни разширени вени биха се подобрили от разходка – просто мускулите помагат за изтласкването на кръвта.
Освен това за да помогне което и да е хомеопатично лекарство трябва да спреш да пиеш да пушиш, кафе, чай и един куп други работи. Причина хомеопатичното лекарство да не сработи може да се окаже, че покрай тебе е минал някой със силен парфюм. Я тиа дървета не ги ручам.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: