Мъдростта – що е то

Като се каже мъдрост и първото нещо за което се сеща човек е Соломон. Незнам защо са го нарочили за най-мъдър. Може би защото е първият, който в писмена форма е установил и потвърдил, че като се изтъпи секирата явно ще трябва да се използва повече силата да дървосекача. За справка – виж притчи соломонови. Много подозирам, че първобитните маймуняци са установили нещо подобно, когато са започнали да прикрепят заострени камъни на края на пръчките си. Може би, Соломон е бил най мъдрия, защото си е събрал 700 жени и наложници, беза да си направи елементарната аритметика, че не може да секси толкова жени. Дори ако е такъв потентен тип, който не мирясва сутрин и вечер пак на всяка мома се пада секс по веднъж годишно, което е също малко вероятно. Защо бе аланкоолу толкова жени?!?! Те като се съберат две на едно място става пазар, за 700 да не говориме – пълна лудница. Ми щото явно е бил мъдър. Освен това е изписал куп причини човек да не ходи по чуждо. Да беше оставил тая работа на други, които имат по една жена да речем. Той неговите си не може да ги изреди и поименно – да помниш 700 имена не е шега работа.

Други мъдри хора, които са завещали мъдростта си в печатен текст са Муамар Кадафи и президента на Узбекистан, ли Киргизтан ли – е това съм забравил. В идиотизма на Кадафи обаче започвам да се съмнявам откакто го тури на българските политици с външния дълг и 43 лимона отгоре. Все пак той е писал мъдрости от сорта „Мъжът е различен от жената, защото мъжът не е жена“ Логично ебати. А президента на бившата руска република беше писал такива неща, че бедният ми мозък е отказал да ги запамети.

Мъдрост ли е да направиш хубава пилешка пържола?

Мъдрост ли е да прецакаш другите, така че ти да си добре?

Или е мъдрост да направиш така, че много други да са по-добре отколиото са били, а ти да изядеш дървото?

Аз пък мисля да направя една категорийка с мъдрости – мои или преписани. Или пък тъпотий. В края на крайщата всичко тук е без особено значение.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: