кайтсърфинг – разни полезни

Не зная доколко кайтсърфинга вече е станал популярен в България. Предполагам не е много разпространен поради високата цена на оборудването. Освен това засега в страната има само един сертифициран инструктор. Естествено последното може вече да да се е променило или скоро да се промени. Нямам поглед върху нещата.

Реших да споделя последните си открития в тази област. Едното и съществено важно е – откъде може да се купи евтино оборудване онлайн. Сайта е http://www.kitepirates.de/ и предлагат най-евтиното оборудване, което аз съм намерил. Примерно С кайтовете им започват от 300 евро. Лост за управление с въжета от 70 евро. Трапец от 70 евро и жилетка от 50. Това са цени с ддс. АКо имате валиден европейски ддс номер можете да купите с минус 19%. Аз избрах новото поколение bowkite който е по скъп, но за сметка на това е по-мощен, по надежден и по-лесен за relaunch или повторно вдигане, когато вече един път е паднал във водата.

http://www.powerkiteshop.com/kites/slingshotturbodiesel06.htm

Предложиха ми го за 630 евро без ддс. Целия комплект – кайт, лост с въжета, трапец и жилетка барабар струват около 750 евро с транспорта. Не е лошо, като се има предвид, че за доста кайтове втора употреба искат приблизително същите пари.

Ако искате да карате зимата ще ви трябва и неопренов костюм 5 на 3 mm дебелина. Там мисля предлагат и комплект от цял костюм плюс къс за около 160 евро. Като се има предвид, че моя ми струваше 175 офертата не е лоша.

Ето къде съм видял кайтсърфинга най-добре обяснен

Advertisements

2 Коментари to “кайтсърфинг – разни полезни”

  1. определено не си търсил достатъчно, прегледах повече първия сайт и определено има по изгодни цени поне за тези продукти които следя от известно време, втория сайт има оферти , но са рядкост и също не е от най еветините що се онася като цяло, а третия сайт не работи. моя съвет е проявете търпение и претърсете еbay.de / co.uk/ it , тия трите са най актулни в европа останлите са пълни с оферти разхрвърлени от тия три

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: