от викинги до скандинавци и от алгебра до дивотия

Я седим и мислим, седим и мислим, и то  не без основание, че скандинавските страни са с едни гърди в развитието си пред останалите и се намират на най-високото стъпало на нашата цивилизация в момента.
Пак цитирам откъс от червеният змей. Какво да се прави, повтарям се.
„Малко били по тези места хората, чиято власт се простирала по-далеч от дължината на дясната им ръка…“

Индийците, които първи са използвали логаритмите http://www.math10.com/bg/algebra/Logarithm/History.html сега почитат кравите като божества а арабите, които пък са открили алгоритмите вярват в корана, което както и да го погледнеш си е крачка назад

Потомцоите на викингите днес са върха на сладоледа. Диваците станали причина за мрачната епоха или тъмната ера или каквото беше там (вече ми се губят понятията като на Лили Иванова, когато беше за няколко месеца в Германия:))) сега са Nоkia, Ericsson, Pirate bay и т.н.

Цитатът по-горе показва една характерна за скандинавците черта, а именно, че са изключително свободолюбиви. Освен това, особено финландците се славят като особено честни. В книгата, която струва ми се, е писана от историк се твърди, че викингите са били особено ценени като лична охрана в древна Гърция, например, защото не са били продажни, както болшинството от гърците.

Като цяло всички южни народи с изключение на масаите да речем винаги са имали и имат крещяща нужда от това да имат цар, диктатор или божи наместник и поместна администрация, които да ги мачкат като парцали, да ги избиват, да ги стрижат даже не като овци, а до кокал и да ги третират по-зле от добитък и то не за друго, а защото са добитък.

И по едно време гледам – само седим.

Advertisements

2 Коментари to “от викинги до скандинавци и от алгебра до дивотия”

  1. „Индийците, които първи са използвали логаритмите сега почитат кравите като божества…“ (сори, ма не знам как се цитира в тоя скин, па и ме мързи да търся)

    тука не съм съгласен! кравата е божествена,или поне е много по-висше същество от нас!

    ти да виждал крава, която се притеснява нещо?

    ето – седи си кравата насред пътя, преживя. ти натискаш клаксона като луд, скубеш си косите, гризеш си ноктите и се потиш с миризлива, студена, нервна пот. а кравата – какво? – поглежда те с отсъствие в погледа, все едно си.. ами.. НИЩО. това е така, защото тя е много над тебе.

  2. имаш право, бре, как не съм се сетил?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: