Оцеляване в града

Снощи например се будя от адски джангър. Бре, викам си, нападат ни, я да ида да видя да спася каквото там мога…
Мърфиета

Като си представих Мърфиета по пижама и въоръжена с метла да напада Киро Секиров и Владо Пандизов ми се изправи косата.

Преди няма и седмица си купих от амазон SAS urban survival. От там, а и от други източници мога само да ви посъветвам. Ако се събудите през нощта и установите, че в къщата ви има грабители – в никакъв случай не тръгвайте да се разправяте с тях и да се опитвате да ги задържите. Много вероятно е сериозно да пострадате. Ако са извън стаята ви можете да се обадите на полицията или СОТ ако имате, след което да запалите лампата и да вдигнете някакъв шум, като дадете на грабителите да разберат, че сте будни. Ако грабителите са в стаята ви и тършуват в никакъв случай не ставайте да се биете с тях или да се опитвате да ги задържите, освен ако не сте командос с пистолет под възглавницата. Най вероятно те вече ще знаят, че сте будни – дишането ви се е променило. Току що събудени координцията и ориентацията ви ще са зле и нямате особени шансове в битка с двама или повече изпечени престъпници, примерно (предполагам, че не толкова печените не дръзват да тършуват при условие, че собствениците са си у дома). Само може да стане по лошо. По добре е да загубите вещи и пари отколкото да бъдете ранени или убити.

За да избегнете нежелано влизане в дома си затваряйте и залоствайте всички врати и прозорци когато си лягате или когато излизате. Аларма, паник бутон и обучено куче пазач не са лоши идеи.

Advertisements

2 Коментари to “Оцеляване в града”

  1. Освен ако нямат огнестрелно оръжие, някак не ги виждам да се правят на смели срещу репликата на римски гладиус, която възнамерявам да си купя хъхъхъ

  2. Нямам си на идея какво е римски гладиус.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: