КГБ, ДС и кой как си свърши работата

Имаше един виц едно време.

Събрали спецлужбите на Израел, САЩ, Русия и България и им дали заповед да излезнат и колкото се може по-бързо да докарат убит елен.

Израелците от Мосад се връщат след един час с един елен, убит с един куршум в челото.

Американците се връщат след два часа с елен, убит с пет куршума.

Руснаците се връщат малко след тях с два елена, направени на кайма от куршуми.

След два дни се връщат хората от Българската ДС с един глиган, пребит от бой и докато го бият му крещят „Признай си, че си елен“

Седим и мислим…

За общото положение в Русия. След като прочетох анализа на deutsche welle относно президентските избори в Русия и това, че Путин е избрал за наследник шефа на Газпром Медведев. Между другото deutsche welle е сайт, който ми е точно по вкуса. По някакви случайни, незнайни асоциации си спомних едно предаване по радио ББС, където се споменаваше, че 80% с думи осемдесет процента от руската администрация се намира в ръцете на КГБ, а останалите двайсет процента са контролирани от тях.

Защо смятам, че КГБ винаги е била и ще бъде на мода. Опитвам се да си представя какво е станало след разпадането на всемогъщата КПСС с КГБ. Останала си е една невероятно силна секретна структура с неограничени ресурси и йезуитски обучен персонал, собствен крематориум в една държава в състояние на хаос управлявана от пияница.

Представям си следния случай – КГБ решава да ликвидира някого. Просто пращат една кола с трима терминатори, прибират го от улицата, убиват го и го изгарят в крематориума. Ако случайно някой започне да се рови по едно време стига до извода, че има две възможности – или да спре да се рови или и той да гушне двата куршума. И за разлика от останалите новосформирани организации политически или други КГБ си остава много силна организация, която знае как да печели битката със всички средства.

КГБ наблюдава до какъв хаос довежда пияницата Елцин Русия и същевременно си плете стабилно кошницата. Когато става време за промяна президент на Русия вече е офицер от КГБ. Логично.

Ако честно анализираме цялата картина, въпреки ужасяващите подробности за незачитане на правата на човека Путин спечели втората война в Чечня прилагайки старата тактика „разделяй и владей“, докато Елцин пожертва хиляди младежи по безумен начин. Сега там има само изпечени наемници от кол и въже, които знаят с какво са се захванали и Кадиров, за който вече се знае, че се справил с наркотиците и търговията с оръжие в Чечня по много прост начин – просто разстрелвал всеки замесен.

Не само това. Като цяло, по времето на управлението на Путин се повиши значително качеството на живот на руснаците и международният авторитет на Русия.

Това според мен е в резултат на факта, че каквито и да са кагебейците те са възпитани в някакъв дух на патриотизъм и, като гледам резултатите им имат някакво понятие от аналитично мислене (шахът е национален спорт в Русия) Мисля, че схемата „какво ще спечели Русия ако направим еди как си“ не им е много чужда. Знаят, че са начело на един народ съставен предимно от пияници, на които трябва да се държат здраво юздите, но като цяло за последните осем години руснаците са прибавили и кремвирши към картофите.

Сега да минем към ситуацията в България, която прилича по много фактори, но далеч не е същата. Григор Гачев имаше хубава статия за кукловодите. http://www.gatchev.info/blog/?p=429 За мен разлика между резултатите от действията на КГБ и ДС има, но психологическата страна не ми е много ясна. Явно на нашите кадри от ДС патриотичното чувство е било насочено не към България, а към Русия в резултат на тяхното обучение там. Кой ако не КГБ може да промие мозък. Според мен след събитията от 89 година те са се почувствали като отвързани след като отчасти е отпаднал контрола от Руска страна и се е появили инстинктите на потомствен вандал в изоставен магазин. Тук може и много да бъркам и изобщо да не е отпаднал, а да си е останал, но за това не знам. Проблемът е, че нашите кукловоди, за разлика от руските разгониха фамилията на една държава, която като цяло беше в по-благоприятно положение от Русия и поне по мое скромно мнение имаше ресурсите да се оправи.

И на децата им е ясно, че организираната престъпност не е възникнала самостоятелно. Докато мафията в Италия има исторически корени то в България някой наистина е трябвало да организира борците и да им каже как стават нещата.

Четох една статистика на сайта на ББС, че от 2000 година досега са извършени над 200 поръчкови убийства на важни хора. „бизнесмени“, „политици“, „босове на престъпния свят“. Всички такива убийства са извършени професионално и няма досега един хванат килър. Да допуснем, че голяма част от тях са разчистване на сметки, но повечето ме навеждат на мисълта, че са извършени от много добре подготвени хора, които не са си учили занаята по метода на пробите и грешките. Те са професионалисти, специално обучени и изпълняващи заповеди. Оперативни работници, които докладват само на един шеф и знаят много добре как се ликвидира „обект“ със снайпер или със заглушител и контролен в главата. Всичко ми прилича на една здраво осрана кагебейска система разкъсана от боричканията за власт и междоусобните борби, дърпания на чергата и т.н. през които не остава време да си зададат въпроса „какво ще спечели България, ако така стане“

И по едно време гледам – само седим…

Advertisements

2 Коментари to “КГБ, ДС и кой как си свърши работата”

  1. Изненадващо за мен (принципно не съм фен на конспиративните теории), но като че ли имаш право …

  2. Ами и аз не съм фен, но това не е теория на конспирация някаква. Логично е най силният да контролира. Кой е най силният? Кой е знаещият и можещият? Обучен агент от КГБ или ДС или новоизлюпен демократ? Изяли са го за закуска или са го направили слуга, или са го компрометирали. КОгато и както поискат.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: