Дочетох вчера Шестото клеймо

От която книга се убедих, че Дан Браун е писател, който трябва да пише някакви романи от серията арлекин, ли са, какви са за влюбени как се гушкат и знойни красавици и темподобни глупости. Още като прочетох Шифърът на Леонардо си рекох, че тоя тип трябва да остави писането на такива книги за хора от ранга на Умберто Еко и да не се мъчи, да не мъчи и нас. Това, което ме изумява обаче, е, че все още виждам на публични места хора награбили новозакупено издание на Шифъра да се пулят в нeго, като, че ли четат кой-знае какво.

В Шестото клеймо става дума пак за професор, който е специалист по символика – че по какво друго и е повикан от CERN да им помогне в разкриването на ритуално убийство и кражба на антиматерия. Натам става ясно, че всички, а особено папската гвардия и охрана са неадекватни аматьори, и което е още по-лошо – упорити идиоти, а помощникът на папата е побъркан, който е убил самия папа с цел да заеме мястото му по такъв шантав план, който не би хрумнал и на шизофреник предозирал с ЛСД.

А, да не забравя, че лудият помощник на папата урежда през паузата и отстрелването на генералния директор на CERN. И още една простотия – горепосоченият помощник си има таен убиец „хашишин“ тхехехехеех – потомък на хашишините разбира се, който е толкова печен, че отвлича и убива четирима кардинали по най-шантави начини на точно определени места по точно определен начин в точно определен час, като преди това предупреждава екип на BBC къде да дойдат да снимат убийствата, а през паузите чупи вратовете на некви командоси дето му се пречкат, бие професора по символика на почивки и си отвлича хубавата изследователка с намерението да я секси и да я заколи, докато финишира. Яко,а?

През цялата книга Дан Браун се мъчи да внуши на опулените си читател, че се е възродила някаква си тайна организация „илюминати“, което разбира се противоречи на здравия разум. Някак си не ми се връзва хората които управляват света и са се внедрили дълбоко в политиката, масонските ложи, финансовата система, грийнпийс и може би сциентолозите и управляват все и вся, като между другото притежават повечето от кинтите в обращение изведнъж да им се прище да взривят Ватикана и то не с друго ами с антиматерия, като преди това жигосват и убиват четирима кардинали по време на конклава за нов папа. Лудница.   И при това използват не друго, а някакъв професионален убиец „хашишин“, кат че ли са свършили нормалните убийци 🙂 и който са открили като нереализиран талант преди малко, по начин който не става ясен. Може би в някоя социална мрежа са забелязали в профила, че потомък на хашишините го сърбят ръцете.

И накрая се оказва, че помощникът на папата е скритата лимонка, след цялата тая фалшива конспирация, която успява да създаде с помощта на три обаждания по телефона. Осигурява човекът антиматерията и я издига с хеликоптер високо над Ватикана, като скача с парашут, точно преди да избухне в небето над Рим. Професорът пък скача с платнище, което е намерил в хеликоптера. Забравих да кажа, че той също се качи с неизвестна цел на същия хеликоптер. Та скача с платнището, пада в река и остава жив. И аз така знам, обичайно е за хората да скачат с одеала и чаршафи от голяма височина. Даже се чудя що се морят да измислят парапланери, парашути и темподобни глупости, когато могат да позват стари пердета, брезенти на коли, такива летателни устройства…

Докато се съвзема след скока с платнище професорът разконспирира новия избраник за папа – въпросният помощник с помощта на миникамера сони и за награда спи със красивата загоряла изследователка, която владее тайни йогиски сексуални техники. Добре, че не съм си купил тая книга за двайсе кинта, че щях да си направя сепуко в резултат на тая необмислена инвестиция.

Advertisements

6 Коментари to “Дочетох вчера Шестото клеймо”

  1. ставам ти фен, баце 😀

  2. оп, как ме изненада, а яз си мислех, че ми четат само поста за кравите мутанти. Ма и ми оправи деня с орландовските гъзета.

  3. оп, как ме изненада, а яз си мислех, че ми четат само поста за кравите мутанти. Ма и ми оправи деня с орландовските гъзета.

  4. Аз прочетох тази книга преди време – още преди истерията с „Шифъра на Леонардо“ – В резултат нито съм чел „Шифъра…“ нито съм проявил интерес към филма. Много ме разочарова. И литературата стана бизнес, ей! Хората си търсят разни евтини емоции и естествено се намират такива, които им ги предлагат.

  5. @stoedin Не се коси, ако изчезнат балъците тарикатите че измрат от глад

  6. Pi4 ti razcepva6 prosto 😀

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: