За мечките и хората, масаите и лъвовете

Четохме насам-натам из дневниците за най-различни мнения относно героя на деня, шефа на Белла дето застрелял бяла мечка. Много хора им се стори, че шума, който се вдигна бил прекалено голям за една бяла мечка, при това законно застреляна, при това в Канада, където всичко им било у ред. Само, че било страшно грозен PR. Ужасен просто.

В края на краищата сме свободна държава, поне относително свободна и всеки може да си мисли каквото иска и даже да си го пише в блог. Е, някои блогъри като Мишел ги привикват от време на време, но засега не са вкарали никой в пандиза. Между другото, ако искат могат – конфискуват му компютъра и ако няма някакво порно, което е малко вероятно му качват един ганг-банг клип и е готов. Четох, че приели такъв закон за порното в България – гледаш ли порно – пандиз за тебе. Така осемдесет процента от хората с компютри са с единия крак в затвора, остава да им преслушат компютъра и да им приберат и другия крак. Яко, а. Но не ми беше това мисълта. Шефа на Белла е чул отнякъде, че мъже, за да се докажат, че имат топки убиват мечки, само, че не е доразбрал. В Русия например бизнесмени също убиват мечки по Сибир, само, че не с пушка, щото със снайпер на триножник може да убие мечка и баба Цуца от Цуцурлево. Те ги убиват с нож, като си помагат, или им помагат с четал. Подпират нещо там мечката с чатала, да не набара тоя, който ще я убива с нож на момента, защото тогава шансовете му се свеждат до нула. И въпреки всичко известна част от тия ловци дават фира, защото мечката си е мечка и може да ти види сметката без особено да се напъва. За справка – виж края на филма „Легенди за страстта“ с Брад Пит. Не знам как са я снимали тая сцена, но мечката го разнасяше накрая много яко, докато той е ръгаше с ножа. Междувпрочем, от тая сцена, като си я припомням сега все още настръхвам – страшно мъжка сцена, особено на фона на разказа на индианеца. Тоя филм е задължителен, между другото и ако някой не го е гледал е изпуснал много. Така, че шефа на Белла, не се е проявил като особено голям мъж в смисъла, в който го разбирам аз. Само, че явно тоя тип не е и имал намерение да се прави на мъж пред хора с моите разбирания, а пред кого незнам. Някъде, из коментарите някой беше изръсил, че пича можел да си тръгне с целия женски персонал на Синсити когато си поиска след случая. Не само богат, ами и известен видите ли. Дреме му, че го плюят по блоговете един куп хора, които не са виждали 60 хиляди долара на куп, включително и аз. И какво стана накрая. Обадих се на майка ми да не купува вече кори на Белла, тя купила някакви Фамилия, а те се оказали пак негови. Човека има двайсе бранда. Аз не мога да зи запомня, камо ли майка ми, която е на 70.

От друга страна си помислих – може пък човека да е решил да се жени. Всеизвестен е факта, че масаите, които се водят най-воинственото племе в Африка се женят по много особен начин. Като си харесат някоя мома, за да се сватосат трябва да предоставят лъвска кожа. Лъвът трябва да се убие по класическа технология, а именно. Масаят трябва да се приближи до пораснал мъжки лъв, докато спи (не трябва обаче да е умрял от старост) и да го дръпне за опашката!?! Лъвът се буди страшно раздразнен и пристъпва към саморазправа. Масаят трябва да убие лъва само с помощта на копие, като при това не трябва да го кълца на салата, защото качеството на доставената кожа било важно. Така масаят минава в отбора на мъжете и има право да се ожени. Може пък шефа на Белла да е искал да се жени за некоя сервитьорка от Синсити, обаче тъщата да е рекла – Ааааа, не. Щерка ми е много свестно момиче, завършила е висше у Софийскио университет и е спала с нема и сто човека. Хем е вишистка, кем е почти честна. Не я давам без кожа от бела мечка. Тя тъщата така е казала, може би защото и се е видел бурсук и не е могла да разбере, че колата дето го возат не е волга а ескласа. Може и да си е казала, аа, тоя нема и кола – щом го докара некакъв негов приятел до тука, а приятеля му требе да е шофьор на некой министър. И така шефа на Белла – забравих му името, а не ми се рови се е видял принуден да изкиха шейсе бимбарици, сите зелени гущере за да утепа бела мечка, и за да не стане грешка и тъщата да каже, че кожата е некаква изкуствена от Илиянци се е изтипосал и у вестнико. Само така ще е станало.

И по едно време гледам – само седим…

3 коментара to “За мечките и хората, масаите и лъвовете”

  1. Тука има нещо.Човека все пак явно си държи на брандовете щом е убил точно BELLA мечка 😉 А това за тъщата – сигурно така ще да е станало. 🙂

  2. леле тоя колко бранда има, да не реши да ги изтепа сичките, че тогава ше останат животни само по архивите на анимал планет

  3. апа язе такава тъща си имам – чудо!
    по-мацка е от щерка си даже.
    ако рече – аре на кръчма!- веднага тръгвам

Вашият коментар