дека масово се заблуждават за правосъдието..

Седим и мислим дека некой ора се заблуждават, че системата на правосъдието в България не била строга и ги пускале сите айдуци, оти били болни. А яз па да ви кажем у България че те вкарат у пандизо доде още не си се усетил що става.

И да не рече некой, че па съм се напил и дуднем глупости от коневръзо я че приведем примери дека ги знае секи. Е, некои може и да не ги знае, ако не е от нашто село. Сетих се я за Баджанако дека лежа две години у пандизо оти го черпиа сто и педесе грама ракия. И случката се случи те така. Седнали Баджанако, Данката Лудия и Коце да пият на Цонка у магазино. Она е турила там и неколко маси, та си пиеме у пласмасови чаши и си мезиме.

Та пинале те по две патрончета, ма пусто и тримата немали паре, па и било рано – къде десет часо сутринта и пияниците още не се били сбрали, та немало и кой да ги почерпи. А им се пило, та две не видат. И Данката Лудия, нали си пада малко разбойник издебнал Цонка, кога отишла у кенефо и гепил едно шише Карнобатска гроздова. Капнал им у чашетата на Баджанако и на Коце и на него си. Баджанако даже се оплаква после, че неговото чаше не го бил напълнил догоре, оти си пада малко стиснат.

Скрил Данката шишето у джобо на ватенката и си пият ни лук яли, ни мерисали. Ама Цонка, нали е била домакинка у стола на меверето, малко чекиска си пада. Та видела она, че стърчи едно шише от джобо на Данката и ги побарала – отдека е това шише, я да видиме сега тука. Данката я напцувал и она нали е серт, саде арнаутска чушка се обадила веднага у мелицията. И ги прибраа. Данката го писаа извършител, па Баджанако и Коце съучасници.

После Данката го пуснаа, оти има жълта книжка, они затова му викат лудия. Коце и него го пуснаа, оти зет му е общински съветник, ама Баджанако го опандизиа. Он нали имаше и условна присъда, дека се беше блъснал с каруцата у милиционерската кола, още по Бай Тошово време, кога пак беше пиян както обикновено, па и каруцата не беше регистрирана у общината. Оно и тогава беше строго. И те-ти спасовден, по времето на демокрацията, докъде се усети го вкараа у дранголнико. Писа писмо и на царо ама царо не му отговорил.

По време на разследването он викал на следователо – Ама яз тая ракия не съм я краднал, па следователо го питал – Ти пи ли от нея, бре? И он – Епа, пих. И следователо – Е що сакаш тогава? Така по Сократски, с въпроси вкарал Баджанако у задънена улица и он си признал, че деюре и дефакто е съучасник. А, после кажи, че нема правосъдие. Има си и следствие и прокуратура и съд. Ако не верваш – питай Баджанако.

Advertisements

7 Коментари to “дека масово се заблуждават за правосъдието..”

 1. е я затва се уплаших га го обухах друсльото – яко си е правосъдно у назе, майтап нема

  а пробай се да пиеш у суинго без да платиш?! кокалите че ти потрошат

 2. хахаха 🙂 така не съм се смял отдавна! браво.

 3. ps

  поздрави за новия скин

  човек да седне, па да попрочете, да се посмее без да се оцъкли

 4. @pierrot оди на постинго за мечката оти и там мое да се посмееш

  @батпеп мерси, мерси, да е живо и здраво дизайнерчето дека се е мъчило. Иначе на мене сите шрифтове са ми дребни, та натискам бутонете контрол и плюс

 5. 🙂 екземплар е ауторот и екземплари коментиралите го четатели, ако така може да се каже.

 6. леле, само, да не те чуе шефо на бела, че ше ни изтепа за колекцията с редки екземпляри

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: