Когато усетиш да ти се свива стомаха

Когато усетиш да ти се свива стомаха – чакай беда. Когато внезапно ти дойде идея да направиш нещо и не го направиш, просто не си послушал интуицията си и както обикновено пак се чувстваш прецакан. (Това излезе малко като мъдрост на Муамар Кадафи)

И пак идва на дневен ред прословутата мисъл на старшината Барет, който съветвал Марчинко, докато го ритал по задника „Не си въобгъзявай Марчинко, защото когато си въобгъзяваш правиш и мене и себе си на гъз“. Защо – отговорът е много прост. читанка.инфо, където се намираше книгата на Бил Брайтън внезапно изчезна, а аз не си запазих текста – идиотско, нали?

PS Появи се сайта – явно са го ъпдейтвали нещо и ГДБОП и ИК Труд не са се намесили… все още

Първо да помоля някой, ако е бил по-предвидлив от мене и е запазил файла да ми го озпрати на penchev.plamen маймуняк gmail.com за което ако се случи благодарим предварително.

Оттук нататък текста съдържа нецензурни цитати, които обаче са от печатно произведение. Все пак хората с нежни уши да се чувстват предупредени.

Така сега се присетих за книгата „Свирепия“ от Ричард Марчинко, която се явява нещо като негова автобиография, за разлика от последващите му бози, които са измислици. От тази книга е и поучението на Ев Барет, което се явява синтез на „Изкуството на войната“ в едно изречение. А още римляните са установили, че да живееш значи да воюваш… и тук вече започвам да се обърквам тотално и преминавам на нов ред.

Та мисълта ми е за преводача на горепосочената книга, който по моя преценка заслужава някакво отличие, нещо като българска нобелова награда за това, че главата му ражда невероятни простотии. Преводачът (пиша го с пълен член, защото е важна личност) е успял да преведе по един живописен начин книга пълна с цветущи американски псувни, като на моменти ми е докарвал болки в корема и задух от смях с изрази от сорта на „Путкогъзи ляйноядци с миризлива уста и пишки като молив“. Мда – книгата е култова.

Между другото, ако имаше справедливост на този свят тези неизвестни герои на перото някак си някъде щяха да бъдат почитани. Ето – аз дори не знам името на този титан на щуротията, а и не мога да го науча, защото докато бродя като призрак из Европа на въпросната книга са и поникнали крака и тя, като мене е емигрирала, само че без да ми стане ясно накъде.

Advertisements

10 Коментари to “Когато усетиш да ти се свива стомаха”

 1. бе не знам точно кое е идиотско – дали това, че ти не си запазил текста или това, че аз разчитах на линковете в постовете ти, за да си дочета съответния текст…

  дебамаамудебаненамкакдагокажадеба..

 2. споко – появи се пак и тоя път го запазих.

 3. Пълният член си е точно на мястото защото го беше сложил на подлог. (Казано с комично-дълбокомислена физиономия…) А, че преводачът е важна личност, особено в случая, спор няма.

 4. че метни го на мейл де, стига се стиска като бивша 🙂

  айде – пък аз ще те черпя едно парче на челентано дето не си го слушал (примерно)

 5. @ batpep: да го метам ли или вече забрави че си го чел?

 6. метай, метай

  и седни напиши нещо, че голяма скука в тая блогосфера

 7. явно така яко ти се е свил стомаха, че те е страх да излезеш от кенефа :mrgreen:

 8. я яко решим и оттам моем да изригвам мъдрости по безжичнио кабел, ама ме е страх тошо да не даде некоя искра, че ше стане взрив като у Албания, а пощата в абевебеге дали си я гледаш се питам

 9. гледам, ама нищо не видим

 10. Еми изпратил съм ти книжлето, па ти не си го видел. gmail немаш ли бре?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: