1000 ВС

Е па излъгах се да одим и да го изгледам и това културно мероприятие. И още от сега да ви кажем да не се абите да давате паре за таа лента оти не чини кой знае калко.

Първо на първо имам големи критики към филмо защо много работи не стават ясни. Я обичам кога дадем толко паре барем нещо да ми се изясни, ама не би.

Дадоа некви сбрани ора – една малко дръпната баба като на ескимоска ми запрелича и други бели ора да седат гладни на некаква планина и да чекат нещо. Една бабичка им бая, бая, па накрая един не издържа толко баяне и фана свето. Зареза и деца и сичко. Ма я го не обвинявам оти и я не бих издържал. Останалите останаа да чекат и да слушат бабето, оти не е имало кой да им каже, че кой е послушал жена нема да е прокопсал.

Пораснаа децата по едно време, па що ядоа доде поаснат не стана ясно. Оно там така и се не запролети барем да наскубат малко коприва. Се чакаа нещо, па що чакаа ми не стана ясно доде не дойдоа некви мамути и они се зарадваа, оти това сакали да ядат. Сториа ми се малко оптимисти, оти мамутите беа бая големи ама они се опитаа да утепат един ама не можаа, оти беха бая прост народ.

Я до тогава не бех видел да се лови мамут с мрежа, като че ли е риба цаца, ама те видех. Мамуто им избега със се мрежата, па повлече и един младеж с него, но накрая нещо му стана, набоде се на едно държале и умре.

Младежо го направиха началник, оти се оплете у мрежата и не можа да избега от мамуто навреме и седнаа да прават пастърма. Я имам нещо много протов сценаристо на тоа филм ото не се е консултирал с некой дека разбира. Понеже ми се видеа бая народ, па и се изгладнели дека че им стигне един мамут?

Я еднаж бех отгледал едно прасе, големо почти колкото тоя мамут от филмо. Кога стана време да го колим сбрах неколко човека, заклааме го и седнааме да пиеме по едно вино с мръвки за мезе. Па нещо се заседехме така два-три дена и на четвъртио ни свърши мезето, та пращах жената за салам у магазино, да не се излагаме пред ората. Оттогава не гледам прасета. Станал съм гринпис.

Но да се върнем на темата за филмо. Тамън сложиа малко пастърма да се суши и дойдоа некви на коньйе и им разбутаа палатките, сбраа неколко души и фанаа свето. Трима оптимисти земаха да ги гонат и биха бая път доде слезнаа от планината. Требе да е била голема. Слезнаа у некаква джингла къде ги гониа едни много едри пилци дека почти ги изедоа. Главниот герой на който му забравих името отвърза едно моме и рипна да бега, но докъде се разправя с пилците они пак фанаа момето и се върнаа пак в същото положение.

После влезнаа у некаква пустиня и намериха некакви негри дека им беа сбрали също младежта. Имаше и история със саблезъбио тигър, ама не ми се разправя оти беше много голема щуротия.

Накрая да доложим още по на кратко:

Младежо сбра църните и ги поведе из пустинята дека доста измреха, оти одеха в кръг. Накрая намериха пъто и отидоха и видеха каква е работата. Некакви инжинери си строеха паметник като тоя пред Ендекато и им требваха ора да влачат камънье.

Нашио човек направи размирици и се образува стачка. Накрая фърли едно копие и утепа главнио инжинер. Он и без това беше стар и немаше да изкара дълго, ама нашиот му беше мераклия и те – утепа го. Друг па един дека му беше аресал изгората я грабна у калабалъко и я отнесе на един кон. Она го ръчна с една стрела у коремо оти не го аресваше и побегна да се прегръща с лирическио герой. Оня дека го набучи момата не му ареса тая работа и добара един лък и стрела и я стрелна у левио бъбрек.

Нашио герой много се ядоса и го утепа и него набърже. Момата се съживи след малко, ако че беше ударена у бъбреко и всичко се нареди бъш како си требе. Негрите им дадоа семе от царевица да си сеят, та да не седат гладни горе у планината, а да садат царевица и ако може да не слизат повече.

Сценариот е трагичен – откъде сценаристо е сбрал бели, негри, инжинери, динозавърски пилци, царевица и саблезъби тигри на едно место на има-нема една седмица път не ми стана ясно, па и то у 1000 ВС затова, че одим да си сипем още една ракия, ега ми се изясни, ама не вервам.

Advertisements

3 Коментари to “1000 ВС”

  1. Язе пък намерих смислени идеи.
    Можеш да ги прочтеш на http://bulpete.wordpress.com/2008/03/15/119/

  2. Това си търсил, това си намерил. Който търси, намира, нали знаеш.

  3. е те за това не сметам да търсим – да не би па да земем да намерим нещо, къде не е за намиране

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: