В калабалъка забравих да уведомя

че Тош си има заместник. Първо да изясниме тука така полечка кой е Тош. Тош е дърт лаптоп с гръмкото име Тошиба Сателит Про 6000, а.. а? За съжаление Тош е бил топ оф дъ попс преди няколко години, но сега не му стига въздуха като на дърт пушач. Въпреки преклонната му възраст да не го подценяваме, защото си работи добре и върти даже две операционни системи ХР и Suse 10.3

Заместник се явява един агент от хамерикански произход, може би роден в Китай HP Pavilion dv6617ed Mediacenter. Храня тъмни подозрения, че няма да излезе корав като Тош, но го взех заради мълвата която се носи, че Nvidia са видеокартите, които се поддържат най-добре от линукс. НР съм го кръстил Мръсния Хари, защото ми взе здравенцето докато му подкарам звуковата карта под линукс, но накрая тръгна. Иначе фабрично си идва с Виста.

Аз не съм спец по никакъв начин, но виста не ми пречи и си работи добре. Даже нямам намерение да я сменям с ХР. Има си дистанционно и такива джуджавки и даже са откраднали някои фатки от по-напредналите колеги като ягуари ли са тигри ли са, не знам точно и КДЕ. С една дума се напъват да са модерни. Засега си работи задоволително бързо. За всеки случай съм и обул гащи – zonealarm, avast и т.н.

Но колкото и да е добра е продукт на майкрософт, които са хванали здраво за топките де що има потребител и параноята ни кара да се подсигуряваме с резервен вариант, който както и да го погледнеш си е линукс. Както преди съм казвал има и BSD, но това са висши пилотажи. Сусе е напълно задоволителна и има форум, където ти помагат на момента хората, които се разправят с писането на операционната система, при това напълно безплатно. Сед ходенето по мъките с инсталирането на драйвери и темподобни просто забравяш проблеми.

Сега пак да похваля линукс. Идва си с всичко което ти трябва, може много, всичко е законно и безплатно и направено с акъл. . Не те притеснява сигурност – има си файъруол, а вирусите са екзотика и не ми се вярва да работят, защото за да инсталираш каквото и да е трябва да вкараш криптирана администраторска парола, за разлика от уиндоуса, който си е роден с гащи свалени до глезените. Не че е толкова важно, освен ако не става въпрос за сериозна информация. Там опираме до криптиране и темподобни. Но на кой му пука – те НСБОП си разнасят секретните документи като прани гащи, та ние какво да си създаваме грижи.

Advertisements

3 Коментари to “В калабалъка забравих да уведомя”

  1. Честит замесник! И да му държиш гащите вдигнати и редовно изпрани. 🙂

  2. Мерци, мерси, дано да изкара поне колкото Тош. Колкото до гащите – zonealarm и avast да му мислят, пък ако стане нещо ще питам редакцията на плейбой какво да правя. Ще пиша нещо по тая тема, че се смях доста на малоумията им, но сега нямам време.

  3. Все ми се струва, че в редакцията на Playboy са спецове за „преди“ и „по време на“, а не за „след“ 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: