Стенограми и оставки

Стенограмата от закритото заседание на комисията по вътрешен ред

То бива, то може ама чак министър на вътрешните работи и главният секретар да работят за организираната престъпност. Това и в Италия не са си го мечтали. Така не е интересно – всички на един фронт – трябва да са два фронта – нещо да си пречат, да се крият да се хващат, да се пускат и така нататък. А то те са си и от двете страни на барикадата и си правят пи-ар акции. Тхехехе. Секретни документи хвърчат безконтролно по всички направления и не е ясно кой ги е писал и кой ги е чел, кой ги е копирал или си е бърсал задника с тях.

Много поучително и развлекателно четиво. Ето например цитат:

г-жа Татяна Дончева: Добре, по приемането на България в Евросъюза е свръх задача и приемам, че в името на тая свръх задача, един министър на вътрешните работиможе да се направи на оперативен работник, но става въпрос за този случай, дори приемаме че са нарушени някои такива технологични правила. Значи в името на България, може би това е благородна кауза.

ген Вньо Танов: Не знам, ако министъра на вътрешните работи е в толкова близки отношения с Галеви, че може да ни реши приемането на България в Европейския съюз…

Смях в залата

На фона на доклада наистина си е смешно. И накой си г-н Дъбов прави неволно самопризнания, докато се прави на хитър на стр. 18 :

г-н Димитър Дъбов
…Освен това аз мисля, че мой разговор не е дори подслушал, той говори, че двама са си говорили помежду си нещо, но аз мисля, че този разговор нито фамилията Дъбов е споменавана, нито фамилията Велчев. Значи това е свободно съчинение и го знам лично от него. Искам и това да кажа.
г-н Иван Костов: На вас какво друго ви остава освен да отричате?
г-н Димитър Дъбов: Моят телефон не можете да го подслушвате за да знаете с кого съм си говорил…

И все в тоя дух. Днес Румен Петков е подал оставка, но се хващам на бас на каквото си пожелаете, че нито той нито главният му секретар ще влязат в пандиза. Даже и за прословутият любител на ловно оръжие и мак-бук Иван Иванов силно се съмнявам, че ще го осъдят, защото записите с неговите разговори са снети неправомерно и т.н. процедурни нарушения.

Аз не съм спец, но все ми се струва, че единствения нормален политик в държавата е Иван Костов. Някои може да го приемат като най-малкото зло, но той е единствения им възможен избор. Всичко друго е салтомортале.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: