Какво се е променило в Испания за последните години.

Това са ми първите лични впечатления и не е нужно информацията да се счита за проверена и достоверна.

Корупцията в Испания е сериозна. Както си е прието за всяка една държава, където растат палми или е прекарала много години в някакъв вид тоталитарен режим има определен кръг от хора, които се считат за недосегаеми и, че всичко им е позволено и си живеят живота и взимат подкупи като за последно.

Схемата е една и съща навсякъде – застрояване на разни защитени площи, даване на държавни поръчки на наши хора и темподобни. Испанците както е известно са хора на живота и много си падат по фиестата. В послидните години обаче фиестата леко се е променила и от пиене на сангрия и фламенко танци се е трансформирала в шмъркане на кокаин и гей-партита.

Докато сканадалът, който може би съм споменал някъде в блога и който се разрази преди три години бързо отшумя. Там някакви политици на бизнес мисия в Москва бяха посетили клуб Разпутин с държавни пари, а както се оказало това не било съвсем бизнес клуб, а клуб с проститутки. Цялата работа била заснета от нагъл журналист и стана тя каквато стана. Аз си мислех, че ще ги вкарат в пандиза, а те само ги накараха да възстановят държавните парит похарчени по курви.

Сега обаче не е съвсем така. Хванали са някакъв от кметството на Майорка, който за последния мандат е похарчил 50 хиляди евро със служебната си кредитна карта в гей-клубове, където си е поръчвал мъжки проститутки и шмъркал внушителни количества кокаин. Разплели там някакви корупционни схеми и сега ще ги съдят. И мани майтапа, ама може и да ги вкарат. Да не говориме, че на власт сега втори мандат са социалисти ли са, социал-демократи ли са. Всъщност те са еквивалент на нашето седесе, само, че за разлика от него не са потънали в говненца до ушите а си вършат работата и то добре. Еквивалента на нашите социалисти пък са т. нар партидо популар, които са старата гвардия богати, безскрупулни корумпирани франкистки задници, които си мислят, че всичко им е позволено, но този път не са познали.

Последният път преди около два месеца бях пак тук в Испания и гледах известна част от предизборните дебати. Президентът на сегашното правителство Цапатеро направо разцепи представителя на ПеПе Мариано Рахой при разговори лице в лице, като беше донесъл специално една дебела книга със схеми и графики, където точно е обяснено какво и как е направило неговото правителство и защо. Даже подари един екземпляр на Рахой, който беше донесъл няколко хвърчащи листа с фалшиви графики.

Няма нужда да споменавам, че всички уличени досега в корупция са от ПеПе. Те принципно ме дразнят отдавна, начело с бившия президент Азнар, който беше един мустакат изрод със супер просташки маниери и начин на изразяване.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: