Опън юр майнд, дет се вика

Заговорихме се с Неандерталца за филма Zaitgeist. Ето тук http://www.webkeybg.info/the_cave/?p=98

И си викам – ето пак съм написал коментар повече от три реда, я да го обнародвам да не се загубят мъдрите ми слова по случайност и ще стане голема загуба ше знайш.

Самият филм може да се гледа онлайн на последващия линк, за тия, които ги мързи или им е много сложно да се разправят с торенти и темподобни.

http://www.zeitgeistmovie.com/main.htm

Ми… както обикновено пак съм недоразбрал. Проблем с филма е че си съгласен „донякъде“. Ето например—ти (неандерталеца имам предвид тук) смяташ че Христос е съществувал създателите смятат че не е и го твърдят най-отговорно. Като се разтърсих после из нета попаднах на сайт, където един пич даваше $250 на този, който му посочи неоспорим източник за първата част от филма. Там йероглифи, списъци, фрагменти и темподобни. Всъщност ненаучния подход прави филма да олеква.

Аз съм съгласен—примерно да кажат ето фрагмент от египетски надпис, открит еди-кога си намира се еди-къде си и т.н. Няма такова нещо- скролват по километрични списъци, ама откъде са си ги изсмукали от пръстите остава загадка. Да бяха цитирали някой специалист или научна публикация относно там примерите от митовете, да бяха посочили древни текстове, па специалисти по такива, това-онова. Няма такова нещо. Всъщност филма ще направи впечатление на някой незапознат с материята, но всеки подкован евангелист ще го разбишка с аргументи подобни на тези от филма, а именно—без сериозни източници. И така могат да си спорят до второто пришествие:)

Аз бих приветствал нещо подобно но направено по-сериозно. Мисля по NG даваха някакво проучване за библията, но така се случи, че не можах да го гледам и не разбрах за каво ставаше дума.
За втората част, да кажем със световната конспирация и чиповете – старата песен с нови ноти. Ще ни чипосат и така ще ни контролират. „Те“ ако искат да те контролират пак ще те контролират с чипове или без, ако става въпрос за тайните служби. Не на последно място остава въпросът кои са „те“ – хората на антихриста ли що ли или баровците. Те с извинение, се чудят кой модел яхта да си купят и коя точно мацка да нанижат, докато си сърбат шато петрус. Много ги интересува тях Сотир Дудов има ли чип, няма ли? Той така или иначе мисленето му е чуждо и има акъл само за равновесие, а като пуснат мач или порно по телевизията и толкова не му остава. Нали ако питаш баш христианите, които в първата част на филма се оказва че вярват в несъществуваща личност и сборник от басни те ще ти обяснят най подробно схемата по която първо ни обединяват, после ни чипосват и после ни карат да се поклониме на „звяра с число 666“ После Исус ще грабне послушните и всички световни армии ще обсадят Йерусалим и темподобни шантави теории. …но няма страшно – опън юр майнд, ерата на водолея настъпва, дет се вика. Така видях аз посланието на края. Мда.

Advertisements

3 Коментари to “Опън юр майнд, дет се вика”

  1. […] 6, 2008 шътóкуа ако не сте прочели поста на сканман – прочетете го. а ако не сте гледали филма – вижте го, нема да ви увреди […]

  2. баце, цитирах те, ша ма прощааш, ама ми стана интересно 🙂

  3. бре, бре таа година ти си първия дека се престраши

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: