Преглед на всичкото материал и събитие

Интересно ми става как мнозинството в България прецежда комара, а камилата поглъща. Това по повод убийството на студента. Не споря,  че случката е трагична. Но как не виждат важните неща и после викат олеле. От колко време хора са отвличани, изнасилвани, убивани и газени с коли? Мисля, че процесът не е спирал от близо 20 години и диагнозата на Марфа е вярна.

От пет-шест години живея извън България. Някои от приятелите ми твърдят, че вече съм „промит мозък“, макар, че не могат много добре да се обосноват. Когато се връщам в България действителността ме шокира и натоварва. Стресът ме смазва и две седмици на родна територия са ми напълно достатъчни.

Това защото току-що се връщам със свежи впечатления. Контрастът между Белгия и България, а и Испания е шокиращ. Единственото положително нещо което мога да кажа за родината е по-добрият климат и хубавата природа, доколкото не е загрозена от произведенията на Хомо Булгарикус.

На Славейков си купих няколко книги едната от които беше „Новите български демони“ на Юрген Рот разбира се. Някак си картината ми изглеждаше непълна, но заключението на автора ми се стори вярно – а именно, че България няма да се оправи за сто години. Така, че ако имате деца помислете за евакуация.

И ми дойде и една идея – защо пък да не се направи шефът на ТИМ премиер. След като се е справил със създаването и управлението на такава стройна и преуспяваща организация има по-големи шансове да се справи и с управлението на държавата от гей-моторист, чиято партия се финансира от производство на амфетамини и управлява заедно с псевдоцар интересчия и нахален турчин, който мечтае да си купи летяща чиния с вашите пари.

Другата книга, която оценявам доста по-високо е Влиянието на Робърт Чалдини и още веднъж доказва, че ние сме близки роднини на маймуните и всеки, който не е съгласен с факта е още по-голяма маймуна или пък прави другите на маймуни. С две думи това е задължителна книга, която ще ви отвори очите за някои работи, след което спокойно можете пак да си ги затворите и да потънете в летаргия.

смяна на темата

Сега, мисля е време да сътворя два нови закона на Пенчев. А именно – „Линукс – ако беше толкова лесно и баба ти щеше да го ползва“. В интерес на истината тоз закон е зает и префразиран от лаф за Дебиан, но нема значение, тъй, като всичко що е Дебиан е свободно. Втори закон на Пенчев за линукс е „Не може всичкото хардуер да ти работи, ако не си кадърен сам да си напишеш драйвер за него.“

смяна на темата

Ако искате да хапнете по-така кухня на разумна цена мога да ви препоръчам ресторант Нино на ул. Черковна малко след Оборище. Кухнята е френска, а цените са ниски за качеството, което ресторанта предлага. Примерно две супи, кюфтета от тиквички с кисело мляко, котлети от глиган, телешко филе и три десерта за 80 лева са доста сносна цена, като се има предвид, че ресторанта може да се бори за звезда на мишелин.

смяна на темата

С жена ми имахме резервация за хотел Стримон СПА в Кюстендил, където прекарахме четири дни. Хотелът е доста луксозен, в английски стил и има римска баня с три минерални басейна и две сауни освен класическия плувен басейн. Одобрявам, дет се вика. Предлагат масажи, процедури и всичко както си му е редът. Мисля, че е добра идея за някой уикенд. Пазете се от ресторанта на хотела, биуер дет се вика. Студена храна в студени чинии на дебели цени. По добре вземете едно такси за два и петдесет и отидете до ресторант „Тихият кът“, където рискувате да се пръснете по шевовете, ако сте решили да похарчите 60 лева за двама.

край на гениалният пост

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: