Запознайте се с Николчо

Малко по рано тази година споменах, че съм решил най накрая, барабар Петко с мъжете да си купя DSLR камера, която трябваше да бъде Nikon D60, която както се оказва превъзхожда конкурентната камера Canon 1000D. Може би щях да си купя канона в края на краищата, защото го намерих безобразно евтин – за 370 евро, но от camera.nl се усетиха и вдигнаха цената.
Тогава се реших на D60 но се оказа, че ми е малко трудно да платя 400 евро за нещо от което не се нуждая наистина. За малко да го купя на изплащане от един хипермаркет малко по-скъпо, но се оказа, че е последния прашасал брой на витрината и няма никакъв ток в батерията, както и няма VR. След няколко дни видях, че Carefour пускат на промоция 10 мегапикселовия D80 с 18-135 обектив – 7,4 кратно увеличение. Наистина без стабилизация, но цената беше доста ниска – 699, върху която имаше 10% намаление и това при условие, че ще го изплащам 12 месеца, по педесе кинта без лихви и темподобни глупости. Така, че запознайте се с Николчо-дебелото (Така го кръстих, на мен се е метнал по дебелина и тегло, само дет е черен кат негър)

Сега вече мога да гледам с уеко пренебрежение и отвисоко всички собственици на Canon, освен ако не са с някой Mark III. Известно е, че Nikon правят камери, а  Canon предимно копирни апарати и принтери:))) хехе, бъзикам се бре.

В интерес на истината Nikon имат един сериозен недостатък и това са цените на обективи и темподобни. Това не е проблем за мен, защото не смятам да купувам абсолютно нищо повече, освен може, би някой макро обектив втора-трета употреба. Нооооо желаещите DX3 ще трябва да се бръкнат с едни $8К ако ги имат естествено. Мен подобно действие би ми докарало инфаркт на секундата. Между другото и Хитлер не може да преглътне цената на DX3 (по-рано съм поствал това филмче)

Advertisements

3 Коментари to “Запознайте се с Николчо”

  1. Честито!
    Със здраве да си го ползваш!
    Като порасна и аз ще си взема нещо подобно :-))

  2. […] Не знам дали съм го споменал вече, но се разделихме с Николчо който има заслугата за разните му там снимки от Лувъра […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: