Откато се боря като прасе с тиква

Откато се боря като прасе с тиква с форекса, нещо забелязвам, съм поизоставил извора на мъдростта и знанието. Веднага се поправям.

Както си се ровя значи из тая същата валутната материя и видите ли, разбирам, че българин пак се е наредил в световния елит, и не само се е наредил, а е станал първи на нещо като световно първенство, но да започна отначало.Хората търгуват на валутния и стоковия пазар с най-различни платформи. Най-популярната платформа е Metatrader4 и една от причините е, че е безплатна и поддържа външни скриптове. Ако нещо не се изразявам правилно, да ме поправи някой.

Та някои от тези скриптове ги наричат EA съкратено от expert advisor. Това общо взето са програми, които са създадени с цел да търгуват на валутния или стоковия пазар автоматично, без човешка намеса.

Причината е, че хората се поддават на стрес, умора, настроение, алчност и страх, докато това не е присъщо на компютърните програми. И така разни трейдъри, които могат да програмират или програмисти, които могат да търгуват сядат и започват да пишат такива програми. Има и доста скептици, но подозирам, че почти няма трейдър, който да не е метнал някой експерт на демо, да види аджеба какво е това животно.

Има и сайт по темата , който се радва на широка международна популярност и където математици с големи мозъци, тийнейджъри и уонабита публикуват и обсъждат скриптове.

Същият сайт е спретнал състезание с дебел награден фонд, осигурен от брокерски фирми, където пускат такива програми да се състезават … и познайте кой е спечелил. Българин, чиято програма се казва „лилипут“. Той е скъсал шортите на израелци, литовци, руснаци, хамериканци и всякакви други. Браво на момчето, викам аз. Скриптът му прави от 1 октомври до 31 декември $168584 от $15000 начален капитал … оооо-йе. Това над 1100% ми се струва?  Със сигурност сума народ ще искат да му купят скрипта или да го вземат на работа

http://championship.mql4.com/

Advertisements

2 Коментари to “Откато се боря като прасе с тиква”

  1. Хм, питах една мацка дето работи в университет, а в извън работно (дали?) време търгува на БФБ има ли софтуер дето върши работата, дето я вършат тия скриптове. Отговорът беше „Не, няма“. Тогава и аз не знаех де, от тебе научих. Мерси за което.

    Преди няколко дни и пратих линк към тука. Не съм си получил мерси-то де 🙂

  2. разбира се, че има – отдавна е известно, че софтуер търгува и то за големи играчи – естествено става дума за скъп софтуер и за много пари. В случая софтуерът е много по-пригоден от човек за целта – може да следи стотици индикатори едновременно, не е алчен и не се паникьосва, нито се изморява, а който си мисли, че софтуер не може да търгува новини да отиде на http://www.mql4.com/ и да види кой е експерта с най-много сваляния – именно търгуващия с новини. Тук говориме за безплатни скриптчета, а какво става при големите никой не знае със сигурност, но е ясно, че има големи екипи от трейдъри и програмисти, които се занимават с това.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: