Аполитични

Про 01 споменава за два основни вида граждани

– който не гласува е педераст/ченге/червен
– няма да гласувам, защото няма за кой/не ме ебе

т.е. такива които гласуват и такива които не гласуват поради своите си там ред причини. Интересното е това, че като се започне от жена ми, мине се през майка и, баща и и цялото и семейство и повечето от хората които познавам тук, в Белгия всичките са от третата група, т.е. гласуват защото има глоба за негласувалите, а не защото им дреме. От друга страна постоянно мрънкат, че нещо не им отърва,  а дори не знаят коя партия управлява в момента. Единственото което ги интересува е нещата да стават, ама никога не се запитват защо е така и кой решава да бъде така, а не онака. Даже мисля, че ако се озоват в една действителност като българската ще бъдат измамени, ограбени и живи изядени за броени дни.

Малко уточнение – те са холандци, които живеят в Белгия, но не знаят нищо нито за холандската политика, нито за белгийската.

Има една малка група политически дейни хора, както и медиите, които не пропускат да изкарат наяве всяка простотия на политик, магистратт или полицейски началник.

Не знам защо в България хората ми изглеждат доста по-добре осведомени политически, а същевременно положението е Халифакс.

Дали не се пише незнам според новия правопис? За пълния член и запетайките вече знам, че не са задължителни, а по желание на клиента детсевика.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: