Имало още един фен на Федор

Става въпрос за Емелианенко, разбира се а още единия фене е Есме

Та реших да посъбера туй-онуй каквото имам запазено за него и да го пусна на едно място да има, ако на някой му се пригледа случайно кютек, детсевика.

Първо да се уточниме – Емелианенко (en.wiki) има само една единствена загуба в свободните двубои поради лекарска забрана (аркада с лакът) от Tsuyoshi Kohsaka когото в следващата среща на ринга между двамата буквално преднамерено направи на кайма без да го нокаутира. Загубата тук. Възмездието първа втора трета и така нататъка части, ако на някой му се гледа как Федор му прави лицето на пица.

Последната среща на Емелианенко с Арловски, за която писах, но линка изчезна може да се види тук Искам да подчестая, че Арловски е страшен противник и в началото на срещата се попритесних, защото ми се стори, че превъзхожда Емелианенко в размяната на удари. На самият Арловски пък най-вероятно му се е сторило, че таванът е паднал върху него, когато го засрещна дясното кроше, което и го изкара от играта.

Много хубава компилация с някои от срещите на Емелианенко може да се види тук

В много от случаите побеждава страшни противници, демонстрирайки изключителна воля. Тук например Марк Хънт успя да му направи ключ на ръката на 07:20 – струваше ми се, че всеки момент ще му я счупи, но Емелианенко издържа – как за мене си остава загадка и на свой ред му направи такава кимура, че дори след като съдията спря срещата, Марк Хънт остана на пода, като се държеше за рамото.

Хубaва поредица от клипове има на този линк Една от любимите ми е срещата с дебелия Зулузинхо, когото смарцафаца буквално за секунди.

Собственика на UFC Дана Уайт си позволяваше да си отваря мръсните устенца, че Емелианенко не бил кой-знае какво, докато не удуши прословутия бивш UFC шампион Тим Силвия за трийсет секунди

Освен всичко останало Емелианенко е много скромен и винаги демонстрира уважение към своите противници и техните треньори. Никога не прави страшни физиономии докато съдията ги инструктира, не се надува на пресконференциите и не говори глупости. Беше заснет един път да псува, когато Крокоп преби брат му Александър Емелианенко

Неколкократен Европейски и световен шампион по САМБО. Побеждавал е легенди като Крокоп, Минотавъра, Ранделман, Линдланд и много други. Подозирам, че няма друг такъв боец.

Мисля, че преди поствах някъде загубата му срещу Благой Иванов на световното по самбо 2008

И накрая нещо да се посмеете

И нещо да понаучите – направо ми се прищя и аз да се запиша на таз борбъ детсевика:)

Advertisements

4 Коментари to “Имало още един фен на Федор”

  1. Eeeeeeeeeeee, размаза ме!
    Два часа зяпам! Благодаря!

  2. И аз, и аз!!! На тая борба и аз искам …

  3. ахаа, намери се значи още един мераклия за джу-джицу:)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: