Предизборно

Току що говорих с майка. Спомена ми, че по телевизията даватт предимно турски сериали и че са пуснали страшни телевизионни антиреклами срещу Синята коалиция и в частност срещу Костов.

В същото време повечето от познатите и смятали да гласуват за Бойко и само няколко за Синята коалиция и ДСБ – точно както предполагах.

В същото време попаднах на интересен запис и връзка към документален филм при nname

http://www.youtube.com/results?search_type=videos&search_query=Балада+за+българските+герои

И неговото мнение. Цитирам го

Покрай предизборните напъни на БСП звучи уместно да си припомним една стара тема – лагерите. Нямам спомен червените барони да са се извинили за зверствата на комунизма, нито да изпитват основателния срам от действията на бащите и приятелите си. Напротив, преместили са си го в другия крачол и потриват ръце пак да ни се качат на главите, “болен здрав носи”. За 20 години много вода е изтекла, но в душата си костюмираният социалист е същия като палача от едно време, само условията, средата и методите за жигосване са други. Сега не е нужно да те бие, достатъчно е да си направи заменката, а ти да ходиш на работа 40 години за същия финансов резултат. Модерното робство е дори по-тежко, поради привидната свобода на избора.

Не се смятам за специалист по никой въпрос, но мисля е очевидно – комунизмът и неговите отрочета имат чудесни методи да се унищожи една държава, пък била тя и съставна от ъъъ немци, да речем. Да си спомним съдбата на ГДР. Мисля, че старата им рецепта е проста – избиват интелигенцията, свободолюбивите и мислещите, като същевременно дават силен тласък на свиневъдството, хранейки прасетата с трупове, както в Белене (виж филма, ако не ти се вярва). Останалите живи държат в страх и ужас с информационно затъмнение и терор. Ако руснаците бяха завладяли Швеция едно време и шведите сега щаха да се чудят защо ли ги е майка раждала както прибалтийските републики.

Вече номерът не минава по същия начин, но са имали достатъчно време да развият по-модерни методи в институти като този на КГБ примерно, включващи масово лъжи, шантаж, медийн пропаганда и манипулация на едно население, което трябва да се държи в мизерия, безпросветност и страх с политически методи и ловки ходове. България започва да се оправя и на тях им става тясно и хоп – вадят царчето от ръкава и връщат държавата у първи клас, че и по-назад детсевика.

Понякога се чудя какво точно искат тези хора, ако ги питаш поотделно сигурно искат още кинти. Зная, че имат достатъчно пари, но не разбирам поради каква причина държат България да остане държава от третия свят? Какво удовлетворение им доставя това? Но таз загадка да оставим за по-учените, които разбират от социална психология и имат някакво хипотеза за „колективния комунистически разум“. С моя прост акъл предполагам, че не искат да пуснат кокала, но вероятно, както винаги опростявам нещата.

С най-голямо прискърбие трябва да отбележа, че следват още четири години трагедия в новата българска история. Както имам обичай след такива тъжни пророчески умозаключения трябваше да си отворя една бира, но тъй, като вчера пих доста, ще си налея един швепс и ще си запаля една мини пуричка на терасата.

И за да разведрим атмосферата детсевика ще пусна едно старо записче на тема предизборни кебапчета и оставки, вотове на недоверие и темподобни

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: