Свръхестествените способности – да ама не

И така, както регистрирах http://bgskeptic.wordpress.com трябва и да започна да пиша нещо в него. Не мога да кажа, че писанията ми са обширни, поучителни и изчерпателни, но ако някой се интересува от нещо конкретно съм готов да отговоря, доколкото мога.

Ще пускам и копие тука, поне докато не се изравнят посещенията с тези на моя скромен блог който има поне трима редовни читатели и поне десет посещения на ден. Мдам.

Повечето хора вярват, че съществуват индивиди, които притежават някакви свръхестествени способности, например екстрасенси или темподобни шарлатани.

Всички те са или просто заблудени, болни мозъци или изпечени мошеници, които владеят определени текники за психологическа манипулация и някои фокуси, в които няма нищо свръхестествено.

Някои претендират, че могат да виждат бъдещето гледайки на карти таро, боб, леща, варени кокали, празни чаши от кафе, стъклени кълба и какви ли не други методи. Първото нещо което се сещам да попитам някой, който вижда бъдещето е какви ще са числата от следващия тираж на тотото. Това би трябвало да предизвика какви ли не обяснения и разтягане на локуми, но в никакъв случай конкретна прогноза, защото индивидите, които гледат в бъдещето, кой знае защо не могат да предвидят числата от тотото и най вероятно имат нужда от част от вашите пари.

Други претендират че притежават някакъв вид свръхестествени способности и могат да правят неща, които са необясними от науката и извън границите на това, което приемаме като нормално. Добрата новина за тях е, че има фондация, готова да заплати един милион долара на всеки който покаже каквато и да е свръхестествена способност в контролиран експеримент. Контролиран експеримент означава, че няма да му се даде възможност да мошеничества и да прави разни фокуси. Не един и двама са се опитвали с измама да лапнат мангизите, но уви…

Advertisements

4 Коментари to “Свръхестествените способности – да ама не”

  1. начи яз абсолутно контролирано при добро време и прилична компания моем да изпием едно къмто десет литра бира, а ако има и мезе – и три кила рикия. при това без да вращам.

    кажи сега – не е ли чудо?!

  2. Гледах по Youtube за една лелка дето твърди, че лекувала спин. Природата и говорела. Тая леля Ани единия милион няма да вземе щото на въпросите не отговаря, а започва да усуква.

  3. Уплаших се, човече!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: