За часовниците на митрополита

Небезизвестният митрополит Николай, чието име вече става доста популярно по медиите и неговите часовници.

Ако не сте яли скоро (за да не повърнете детсевика) можете да погледнете статията в двери.бг по въпроса

На това му викам аз подла фурнаджийска лопата, която може да извади от девет кладенеца вода, за да нарече черното бяло.

Аз лично се съмнявам часовниците на митрополита да са истински – даже въпросната подлога от двери няма защо да се напъва толкова да търси в интернет.  Марките Rolex, Vacheron Constantin, Patek Philippe са доста скъпи и едва ли митрополита е толкова як (все още – ако стане патриарх, може би), че да си ги купи. Това разбира се не е причина да не се сдобие с копия на горепосочените марки по 100 лева бройката от Илиенци.

Също така не виждам со пищингяз за Мерцедеса G-класа който е доста стар модел и може да се намери за по 20000 лева. Всеки митрополит има нужда от такъв надежден джип – нали трябва да ходи по манастирите зимно време, да проверява да не са си опекли прасе монасите през коледните пости, когато им се полага само манастирска отлежала ракия с туршия и бобена салата (примерно) – да не искате да закъса из горите тилилейски раба Божий?

Даже аз съм на мнение че трябва да се закупи един нов Мерцедес за всеки член на светия синод. Все пак тези хора ни представляват пред самия Господ Бог – молят се за нас и се застъпват денонощно пред Света Богородица, която от своя страна да се помоли за греховете ни. На всичкото отгоре постят и се лишават от храна и от секс за да умилостивят Господа да не ни изтрие от лицето Като Содом, Гомор или Халифакс примерно. Нека им позволим поне тези дребни удоволствия да карат скъпи коли и да носят скъпи часовници, па макар и фалшиви.

Само се чудя защо на никой наред с часовниците и колите не му прави впечатление абсурдната концепция на християнството като цяло. Господ направил света и човека за седем дни, след това и жена от реброто на човека. Смъртта се е появила в света защото въпросната жена Ева яла забранения плод. Заради нея Бог напълно демократично наказва всички – и хора и животни да се мъчат и да страдат докато умрат. После се смилява и праща сина си да бъде измъчван като изкупление за нас, но това не променя особено нещата, всички пак се мъчат и страдат, но поне си имаме митрополити със златни часовници и пастори със скъпи костюми, които ни обясняват защо става така и всичко ни е точно.

Advertisements

7 Коментари to “За часовниците на митрополита”

 1. аз по часовници не се захласвам, щото като правоверен християнин знам, че в I век След Христа, примерно, е немало часовници а пък поповете пак са си карали службите и са си говорили с Него, независимо че на са знаели нищо по различно от времевите определения „по мръкнало“, „на изгрев слънце“, „посред нощ“, „на икиндия“ и т.н.

  обаче, баце, ако ще купуват мерцедеси на светите отци напрао нема да се бръснем един месец, турам расото и ставам поп. мога да муча по колкото часа на ден требва, даже имам музикално образование. мога да четем, при това аз за разлика от повечето попове съм чел доста внимателно библията, дори съм я изучавал два семестъра у университето. освен това се заклевам в Името Му, че неотклонно ще се боря да вкарам паството си (името идва от глагола „паса“ ако некой не знае) в Правия Път, обяснявайки им ежечасно, че трябва да удвоят приношенията си към моя храм, щото той тоя мерцедес не се движи с Божия Промисъл, а с гориво и да не ми бучат, че съм направил свещите по левче, а в „метро“ за левче си купували по десет, при това десет пъти по-дебели – абе това са Божии свещи бе, неверници, това е свещено нещо, да пропаднете в Геената Огнена дано!

  а за другите вярващи ще направя отделен кът, в който ще окача иконата на Св. Дъглас Адамс, който най-издъно познава Същността Божия в своите Писания.

  абе – само ми купете мерцедес, па бил той и краден! вижте ме що съм смирен – даже ролекс не ща! ролексите са скверни, те са характерна черта на мюсюлманските владетели от близкия и не чак толкова изток, както и на чалгаджиите, мутрите и футболистите по нашите земи. анатема!!!

  но пък не бих се разсърдил на някъв пАтек, а може и вашеронче слим в краен случай… все пак – да следя кога са ми службите, Той обича точността..

 2. забравих:

  съдбата на Св. Дъглас Адамс сама по себе си е ярко доказателство, че познава издъно Божията Същност и Промисъл.

  иначе щеше ли въпросният светия да умре на около 50 години, а вонящата свиня на първия етаж у нашия блок, например, която по цял ден пазарува от кофите за боклук, гледа къмто петнаесе помияра у тях, дължи по пет хиляди лева за вода и ток, и заради която скоро целия квартал ще се тръшне от петнист тиф… та може ли тая да е на осемдесе години, бодра и с никакво намерение да рита камбаната?

 3. е нема как – поповете имат бради, карат мерседеси и носят вашерони. яз карам опелче, брада немам, за вашерон да не говориме

 4. Я за това ти викам да се цаниш – оно не е трудно. Не си ли видел какви безделници стават попове, па ти ли нема да станеш. Ем моеш да пееш ем и библията знаеш. Че понаучиш некои фатки за психологията на манипулацията. И ако си достатъчно гявол и се поучиш малко от Derren Brown че се прочуеш като Свети БатПеп Софийски Чудотворец, че караш мерцедеси и че си купиш часовници какви си сакаш.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: