Опаа, създадоха клетка със синтетично днк. Кво става бре, креационисти?

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science_and_environment/10132762.stm

12 Коментари to “Опаа, създадоха клетка със синтетично днк. Кво става бре, креационисти?”

 1. Кво се чудиш? По химия съм учил, че ако имаш по едно кило вътлерод, водород, кислород, азот r … още малко нещица … при подходящи условия в лаборатория можеш да напарвиш доволно сложна молекула. Имаше си име това, дето от по-просто органично съедидедие правиш по-сложно, от него – още по- и тъй до висините на органичната химия.

  Само дето не разбрах, тва кво общо има със спора креационизъм-еволюция? 😉

  • Как какво общо има, нали живот не можел да възникне без намесата на дедо Боже щото и в лаборатория даже не можели да създадат клетка. Ето че създадоха.

   • Първо – не са създали живот. Набухали са синтетичната ДНК в съществуваща клетка.

    Второ – живот се създава всеки ден от хора. (Въпреки, че и по това може да се тълкува, усуква, разтяга и спори.) На, ти и аз сме доказателство. Въпроса е животЪТ кой е създал. Къде е гаранцията, че дори и да сглобят клетка някой ден живата материя на земята е създадена от нещо различно от Него, Нещо и тъй нататък? М? 😉

 2. За това че още не са създали живот си прав, това да създадат е въпрос на време, като изкуствения интелект, киборги и т.н. небогоугодни творения.

  Обаче въпроса ти не го разбрах. Гаранция за какво точно и за кой Него става дума?

  • Въпросът е: Да предположим, че някога учените (или инженерите 😉 ) създадат живот. Това означава ли, че животът на земята се е зародил естествено, а не е създаден от Бог/Висш разум/Некий си там? И от къде точно следва?

   • Ами поне учените твърдят, че животът се е зародил сам.

    А останалите теории че е създаден от Бог и в последствие съсипан от Сатаната, преобразен в четирикрака говореща змия, който подкокоросал жена, направена от ребро на мъж направен от кал да яде от дърво за познаване на доброто и злото, или създаден от огнения дъх на вълшебeн японски дракон, или донесен от някой си Кришнамурти на гърба на свещена крава или донесен от зелени човечета и темподобни безкрайни измислици се считат за ненаучни, защото няма нито един факт в тяхна полза.

    Пък и аз мога да те попитам откъде според теб следва, че животът не е възникнал сам, след като няма никакви доказателства за такова нещо?

 3. В интерес на истината, те вече ползват точно тази изкуствено създадена клетка, като довод че са прави… заеби!

 4. Ама дали е точно в „интерес на истината“ тая работа. И недей сега, че ще ни подпукат, не е клетката изкуствена а само днкато е синтетично. Останалото е въпрос на време, де, стига до тогава вселюбящият и милостив Дядо Боже да не ни затрие както е правил многократно с трилобитите за много по-малки трилобитски прегрешения и да ни прати в казана во нине и присно и вовеки веков.

 5. Питаш от къде следва, че животът е създаден от някого? Не знам факт, … научен факт, който да го потвърждава. Ако си спомняш преди време питахдали според науката има Бог, но никой не ми посочи такъв 🙂

 6. Именно това казвам и аз. Няма научен факт, който да потвърждава наличието на Бог или някакъв създател, затова и учените не допускат божия намеса в науката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: