09/09 Ден на комунистите свиневъди

„Клаха българския народ така, както турчин не го е клал“ С това изречение преди години комунистите се мъчеха да разпалват страсти някакви преди изборите, без да се замислят, че изречението им лепне като песница на нос.

Не само го клаха и разстрелваха, но и храниха свинете с труповете на цвета на българската нация.

Насилваха, грабиха, убиваха и газиха хора по улиците безнаказано. Правеха каквото си искат. Сега народът си е избрал за президент един от тях.

Най доброто, живо и вярно описание на комунистическата действителност, на живота, атмосферата и отношенията по онова време е книгата на Георги Марков „Задочни репортажи за България“

Смятам, че това е една задължителна книга, която представя много вярно този изключително мрачен период от българската история и трябва да се изучава в училищата.

Коментарите за книгата в читанката също говорят много за малоумните уроди които се въдят по нашите родни земи.

Advertisements

6 Коментари to “09/09 Ден на комунистите свиневъди”

  1. Аз ще препоръчам пак и „Кладенецът на мълчанието“ на Свинтила. Не знам дали още може да бъде купена.

  2. Комунистите винаги цитираха половинчато думите на Антон Страшимиров, защото втората половина от изречението засягаше виновниците за подлия метеж и подледвалите кланета, т.е. другарите Г.Димитров и В.Коларов, които си плюят на петите и отиват на почивка в чужбина. Убеден съм, че наистина само един подлец може да вдига подобни бунтове и метежи, защото по време на „антифашисткото въстание“ държавата разполага с около 6 000 души леко въоръжена войска. Единствените войници, разполагащи със сериозни пушкала са… разквартированите в България белогвардейци, които с радост откликват на българското правителство и се справят с метежниците за отрицателно време. Туй обаче другарите също забравяха да ни го разкажат.

  3. Винаги е било половинчато.Както спестиха и спестяват,че 1 губернатор на София след влизането на руските войски в града е белогвардейски ефрейтор с Княжеска титла , но това не е изгодно нали?!

  4. Линкът към Георги Марков не работи, иначе съм съгласен за огромното значение на книгата.

  5. […] 09/09 Ден на комунистите свиневъди […]…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: