Алексей Шадрин: Норбеков на половин цена

Днес ще си говорим за звезда от изтока- от изтока на СССР и Тибет. Звезда, дала над „50 научни метода“ на съвременната психология, „основател на регресионната терапия“, тибетски духовен учител от ранга на Буда и Иисус. Срещу 150 лева лично ще ви направи еротичен тибетски вибрационен масаж, който лекува женска фригидност.

Този човек е от ранга на Буда, Христос и Витгенщайн

Лицето с тибетски претенции нарича себе си с умопомрачителния микс от старогръцки и санскрит – Йерофант Шри Махачаря. В България се подвизава под името Алексей Шадрин, а в Русия е търсен под името Дмитрий Шишин. Може за кратко да го наричате Остап Бендер.

В биографията си Шадрин прави фундаменталната грешка на измамника: грешки в годините. Твърди, че е работил за Академията на науките на СССР. Вярно, завършеният от него Новосибирски университет е част от Сибирския клон на тази академия, но Шадрин е завършил през 1992, а след това академията се е прекръстила на Руска академия на науките. Явно Шадрин не е станал академик- няма го в списъка на членовете, а и там трябва наистина да имаш заслуги. Е, дори без заслуги на крехката 22-годишна възраст става съветник на Борис Елцин.

Впрочем другият ми любимец- Норбеков– също не е член на РАН, а на т. нар. Руска Академия на Естествените Науки (РАЕН). С една малка уловка- в Русия може да използваш думата Академия за регистрирането на частна компания и така всеки може да се изкара академик. Така че като чуете Академик Норбеков- имайте едно наум.

„Автор на революционен метод в психотерапията, при работа с детските страхове от тъмното. Първият учен, който е започнал да работи не с „причините и последствията на детските фантазии“, а с предотвратяването на реалната психическа вреда, която нанасят на децата реални безтелесни същества, невидими за възрастните. Неговият майсторски клас „Тъмната стая – преодоляване на детските страхове“ се явява най-добрият и най-ефективният от всички известни световни терапевтични семинари за децата.“

Кой мери ефективността? И какви са тия безтелесни същества? Явно филмът Monsters,Inc. всъщност е документален!

Да оставим таласъмите и да се върнем към науката. Шадрин твърди, че през 1993 г. собственоръчно „открил науката“ регресионна терапия. Да видим кой още е открил топлата вода преди него:

Още древните текстове споменават нуждата от припомняне на предишни животи. След това Патанджали въвежда практиката, която съществува в някои видове йога. Елена Блаватска също не остава назад и води хората към миналите им животи. През 50-те (още преди раждането на Шадрин) психолози използват хипноза и наглед събуждат спомени отпреди раждането.

Всичко щеше да е чудесно, ако не беше малкият проблем със способността на мозъка да си създава фалшиви спомени на базата на преживявания и сугестия от страна на психолога.

Говорейки за Блаватски, случайно имам Червената книга на Шадрин, която е писал във Варненския затвор, по време на шестмесечното си пребиваване там.  Книгата е компилация от нюейдж теми, като за отбелязване е граничещото с нищожност морално послание. Историята е основно как около 260 същества пазят земята, някои се прераждат и стават учители като Шадрин. Едно време били атланти, а преди това- с тела от огън като феникси или като делфини. Изобщо- шарена приказка, наподобяваща различните раси в Тайната Доктрина.

Е, може пък приликите да идват от това, че наистина има такъв вълшебен духовен свят.

Само едно не мога да разбера: защо толкова много се говори за страха, за това все да обръщаме внимание колко сме наплашени, да ровим, да правим регресии, защото сме набрали много страх.

Ето защо: страхът е враг на разума. А разумът е враг на такива като Шадрин.

Advertisements

56 Коментари to “Алексей Шадрин: Норбеков на половин цена”

 1. Много добре казано.
  За това се тиражират непрекъснато психози.
  То не беше гмо, не бяха следи от самолети…

  Хората трябва да не мислят и по всякакъв начин им се пречи, да не би да си мръднат акълите малко.

 2. Още по-гадното е, че отскоро е конструирал и семинари за деца. Хайде, откачените родители да си ходят, ама да си пратиш детето, те там да ги разделят на индиго и не-индиго и после не-индигото да ги инициират..

  А и с този еротичен масаж- не бих си изпратила дъщерята. Не че имам дъщеря.

 3. В наистина интересния микс на Шадрин има и тракийска богиня, тракийски бог, явно добре се погаждат с тибетския будизъм и японското рейки, както и американската идея за деца индиго и календара на маите. Само ония с хавайската мантра не е въвел, както и Кастанеда. Кастанеда е влиятелен по по-фин начин, не се цитира, но си личи, особено когато някой заговори за лична отговорност и безупречност.

 4. Тошко Says:

  Много лесно да пишеш клюки за един почтен човек))
  това е реални отзиви за д-р Шадрин от познати на мен хора:
  http://www.drshadrin.com/bg/blurbs/

  • Тяса То'Хан Says:

   Не съм убеден от тези хора в почтеността му. Аз съм от хората на които близък човек ходи при него и изучава рейки (аз лично го познавам заради този близък човек и няма да обсъждам излъчването му и какво представлява, но не е почтен – мнението ми е преди започването на проблемите с близкия човек). След време започна да се отчуждава ме и да се сближава прекалено много с хората от групата. Поведението му/й е както във секта, откъсване от семейната среда, загуба (частична или пълна) на интерес към много други неща, пробва се да води на сбирките повече свой приятели или позната, скъсяване на дистанцията между „просветените“ членове почти до интимни, взаймни „любовни“ обяснения межди членовете, които непременно водят до разваляния на семейства – аз поне не познавам никой от групата (двама правят изключение, но за единият незнам дали няма семейни проблеми), който да е семеен, като едната половинка да не е от групата. Обикновенно са разведени или не са са женили/омъжвали за някой знам, че са си разбили семействата. С други думи поведението на всички е както при секта, яроснто защитават „царицата майка“ и всеки разумен въпрос, който пробива тезата му (на Шадрин) бива приет на нож и с яросни контра атаки бива отклонен без да се отоговори (може и да има разумно обяснение) или да се приеме, че тезата е грешна (ако не се намери разумно обяснение).
   За рейки, пробваха се да ми правят няколко пъти за решаване на здравословен проблем, познайте дали успяха, все пак плацебо ефекта няма как да проработи винаги така че трябваше да се …. (няма да пиша медицинското решение на здравословния проблем, но е успешно).
   Автора на статията е прав разумът е враг на Сатя Ео’Тхан (както се нарича), защото разумът може да покаже фалшът и да открие подбудите и много други неща за който светва червена лампичка (ако има разум).

   PS: Не си давам истинското име за да не ме разпозае някой от сектата на Шадрин, както и близкият човек (все пак и аз мога да измислям имена 😉 ).

   • ..ами значи май не е само моят развод, който е отчасти катализиран от Шадрин…

 5. Мими Says:

  Дилетантска статия
  Йерофант не „старогръцки“ а египетски. Комбинация „Йерофант“ и „Шри“ е коректна за ръководител на древно духовно общество

  • Тяса То'Хан Says:

   На страрогръцки.
   Hierophant – A hierophant (Ancient Greek: ἱεροφάντης) is a person who brings religious congregants into the presence of that which is deemed holy.

 6. Мими Says:

  още нещо:
  регресионна терапия е един от варианти на нехипнотична регресия
  това е авторски метод на Шадрин

  • Тяса То'Хан Says:

   Никъде не открих информация (с изключение на съмнителни сайтове свързани със Шадрин) за този вид регресионна терапия. Може ли ликове, публикаций в уважавани световни (или руски, бългаски) издания, както и рейтинг за цитираност на неговите публикаций (например Scopus или Web of Knowledge) във други публикаций.

 7. Иван Says:

  Както често се случва, за д-р Алексей Шадрин ми разказа моя добра позната през 2009 г. Тя беше ходила при него с доста сериозни здравни проблеми и беше възхитена от бързината и ефикасността, с която той й беше помогнал.

  Аз съм строителен инженер, с много рационален ум. Но това ме заинтересува и през пролетта на 2009 г. реших да отида на семинар на Шадрин по регресионна терапия. Хем да видя него, хем да надникна в доста непознати за мен области. Видях един много умен, интелигентен и компетентен човек, който владееше много дълбоко това, за което говореше.

  Реших да посетя и други негови семинари и постепенно посетих всички, които той прави в създадените от него две Академии: Тибетска и Грандмастерска Рейки Академия.

  Аз не съм в първа младост и през живота си съм натрупал доста физически, здравни и психически проблеми. В течение на годините оптимизмът ми постепенно се заменяше с някаква доза песимизъм. За щастие, преди няколко години намерих доста ефикасен начин да си помагам. А сега, благодарение на семинарите на д-р Шадрин, получих много нужни и ценни за мен знания и започнах още по-ефективно да обръщам нещата към по-добро, да си връщам обичайния за младостта ми оптимизъм.

  Стъпка по стъпка подобрявам много неща в себе си, помагам си в различни ситуации, благодарение на наученото. Радва ме личностното израстване, което постигам. Убеден съм, че ще постигна още много успехи в здравно отношение, в психичното си състояние. Забавям стареенето и ме радва, че ще помагам и на много други хора около мен да постигат всичко това.

  Препоръчвам на всеки човек тези семинари.

  Благодарен съм много на д-р Шадрин. Той е един много земен, приятен, духовит и интересен човек и общуването с него ми носи удоволствие и удовлетворение.

 8. марина Says:

  Тази статия е написана от човек, който не харесва не само човечеството, но и себе си! Жалко!

 9. Венета Says:

  Кучето си лае, керванът си върви……И така бавно и полека, народът порасна с наколко века….

 10. Ваня Says:

  Преди 2 години Алексей ме излекува от нелечимо според официалната медицина заболяване.Благодаря му от цялото си сърце!

 11. О, последователите се появиха!

  Сори, йерофант си е на чист старогръцки, в мойта махала това е диалектът. Буквално значи този, който показва свещеното- ta hiera. В частния си смисъл йерофант е бил водачът на Елевзинските мистерии.

  Шри кой ли не си слага пред името. Буквално значи „блестящ“, в нормалния език употребата му е за господин/госпожа, а в случая на божества- като Господ/Lord.

  Самата езикова комбинация е абсурдна- все едно да се кръстя Диджей Войвода Градската Самодива. Но- вие сте истински последователи, такива факти не ви засягат.

  Разбира се, няма да ме впечатлите с отзиви за Шадрин, написани в самия сайт на Шадрин. Разбира се, че ще подбере добрите. И Норбеков си подбира добрите, няма да пише разказа на моята позната, която е отключила депресивен епизод след негов семинар.

  Няма спор, Шадрин е професионалист, владее нещо, което му помага да създаде уникален маркетингов продукт за българския духовен пазар. Оттам крачката до умовете и сърцата на лековерните е малка.

  Колкото до това дали мразя човечеството и себе си- напротив, обичам ги, изучавам и двете със страст и ме боли сърцето, когато не могат да достигнат потенциала си заради преследването на някаква идея.

  Напълно наясно съм освен това, че веднъж захапали, истинските вярващи няма да си променят мнението, защото това е болезнено за всеки човек. Но някой ако потърси Шадрин из нета, бих се радвала бързичко да се отврати.

  Коментарите по-горе да служат за пример как веднъж инвестирали себе си в дадена вяра, хората трудно се отказват, дори и факти не признават. Искате ли да сте като тях? Ми отидете на два-три семинара, Шадрин, както казах, е професионалист на харизмата. Ще ви хареса- но това ли е важното?

  Според мен духовност е не да отхвърчиш в разкази за тибетски, тракийски, египетски и японски митологии, плюс Атлантида. Духовност е да ядеш, като си гладен, да спиш, като ти се спи и да не си арогантен задник с претенции да знае отговорите за живота, вселената и всичко останало.

 12. Иване, защо копи-пейстна коментара си от страницата за отзиви на Шадрин? Може би защото не си Иван, а пиарката на Шадрин…

 13. Хайде де, кажете кое е клюка- всичко е взето от сайта! И профанското използване на древни езици, и това с тибетския еротичен вибрационен масаж, и неетичните семинари за деца,

  Сравнението с Буда и Иисус е взето директно от книжлето Quenta La’Erta, където тези двама са посочени като част от братството на пазителите- тоест равни по ранг на Шадрин. А той в момента бил и лидер на братството, значи в момента се явява шеф на Буда и Иисус (ако са се преродили, а не са във ваканция). Интересно как църквата ще се замисли за тези неща- Иисус не е божи син, а просто брат на някакъв си подвизаващ се в България, прехвърлил 40-те оплешивяващ мъж.

  Разбира се, това с лекото мъжко оплешивяване е долна клевета- Шадрин има великолепна коса и само неверници като мен забелязват оплешивяването.

 14. То- и аз съм чаровна, усмихната, интелигентна. Ако ме видите на живо,, ще спечеля бая точки по визия в сравнение с последователките на Шадрин.

  Ако утре основа реална школа Бене Гесерит, в която ще обучавам хора на комбинация от добри маниери и бойни изкуства, както и така необходимата сексуална техника, ще събера последователи. Поне феновете на Дюн ще се явят и ще си направим купон с бира.

  Но това колко някой е интелигентен и харизматичен нищо не значи за морала и намеренията му.

  • Тяса То'Хан Says:

   Много точно казано. Аз съм пръвият, който ще се запише в тази школа, като фен на Дюн 😉 .

   • Школи- колкото щеш, въпросът е да не си повредиш съзнанието. То е като да си вкараш враждебен код в компютъра- не се знае кой седи и вади данни от другата страна…

 15. марина Says:

  Учителят идва когато ученика е готов! Затова и имаме личното право да изберем как да живеем. Оставете на хората да направят своя избор кое е истина чрез най-истинския съдник – нашата интуиция! Няма нужда да бъдете толкова груба! Даже не искам да ви убеждавам да се запознаете отблизо с тази школа, вие явно не сте готова……

  • Разбира се, че имате лично право- но този избор се обуславя и от информация. Това не значи, че имате право да спрете алтернативната информация.

   Освен това понякога интуицията лъже, а някой с претенции се издава от дребни пропуски в изграждането на легендата.

   Доста хора с личния си избор са се присъединили към Хитлер, Сталин, Дейвид Кореш, Клонка Давидова и Л. Рон Хъбард. За тях интуицията им е била непогрешима- докато някой отвън не е казал, абе вие какви сте ги натворили!

   Това с учителят идва е типичното клише за спиране на мисълта, а и квалификация към мен. Това е типичен начин за говорене за аутсайдерите на дадена школа- не са готови, не са развити. Не, аз не съм неготова. Аз просто казвам някои истини. Звуча грубо, защото срещата с реалността е груба за хора като вас.

   И аз съм била в позицията на вярващ- приземявнето оттам е тежко. След това обаче светът става ясен и весел. Скочете от своя Олимп на нюейдж вярванията- аз ще ви хвана! Безопасно е да напсувате всеки гуру. Какво казваха- ако видиш Буда, е*и му майката. Нещо такова беше.

   О, някой ден ще дойда в тази школа- под прикритие, като крадец в нощта. Запозната съм достатъчно отблизо освен това. По-близо, отколкото бих искала, макар не лично.

 16. Тхехехе бедний народе, защо ти беше таз страшна свобода? Това е то трагичен резултат от липсата на критическо мислене. Абе хора, научете се да си задавате въпроситеа „защо, как и дали е така“.

 17. Ivan К. Says:

  Здравейте, г-жо журналист , искам да Ви светна само по един , единствен , въпрос – г-н Шадрин не перфектен, както никой от нас не е. Самите факти , че той оставя поредица от щастливи хора след семинарите е нещо положително за България! В какво иначе да вярва обществото – в измизлената машина за манипулиране наречена , Дъравно Управление ?! Нима сама не виждате , че навсякъде по Света , В момента ако не си помогнеш сам , никой не прави нищо за теб ?! Всеки избор за живота на всеки е в неговите ръце – точно както вие правите вашия – така и те правят , техния. Абсурдно е да го повярвате ; но има нещо много интересно , което не знам дали е описано в „Черевената Книга“ , както я наричате – историята на Иисус ( забелязвасе , че не го изписвате с правилното ми име) и на Юда искариотски; Вие съзнателно или неосъзнато помагате много в момента на лицето Алексей Шадрин , или Дмитрийй Шишин ! Както искате , го наречете , на „старогръцки“ , древноегипетски , Атлантски 🙂 , или чист Български . Понякога , много често нещата в Живота и Вселената са с обратен знак , дори в Математиката е така . И има още нещо – вие продължавате и ще правите това , дори и да го дамгосате в мисли и статии до края на живота си – просто вземате отношение , което е начин да се свържете с този човек и ДА Ви свързват , осъзнавате или не , Вие попадате в полето му на действие и реализация на живота му , което неминуемо ви води към лична среща дори с него , в близко или по-далечно бъдеще – ДА ! За това сте много права , че ще попаднете там , няма значение знака на действието , помнете – а Самото Действие – във Вселената , във Всичко! Със същата вероятност по-голяма или по-малка , се „забърквате “ ( в най-хубавия смисъл на думата , аз не съм от така „омразните“ ви ръководители на Школи ) и с мен 🙂 . Което ви води към резултата един ден да ме видите и веднага да разберете , че това пък съм си точно аз , написалия това малко , точно , непунктуационно и грамтически напълно издържано коментарче ..! 🙂 ( това е реална усмивка в момента ) Леки месеци напред – много , много късмет и Успех /което се явява синоним на някакъв вид „духовно израстване“ в „житейския“ речник на обществото.

  • тра-ла-ла Says:

   Първо научи къде се поставят нтервали и пълен член, а после поучавай останалите. Когато има някой иска на научи някого на нещо, свързано с духовното, то той не се интересува от материалното – в случая заплащане за посещение (за пенсионери 1/2 от пенсията им). Изключително човеколюбива постъпка.

   • Митко Says:

    Семинарите на Шадрин в момента най-добри и най-евтини в България. Освен това той прави много безплатни неща за своята сметка.

    Още Микао Усуи казвал: „Това, което правиш безплатно никой няма да оцени“. Не бъркай „духовността“ и „духовно клошарство“

 18. Андрей Ольшанский Says:

  Решил поучаствовать в вашей дискуссии по одной причине – она затрагивает не только двух лидеров крупнейших школ в России, но и саму идею таких семинаров и их создателей.

  Прошу прощения, что пишу по русски, так как не владею болгарским, но надеюсь что большую часть вы разберете.

  Я – один из первых учеников Мирзакарима Санакуловича Норбекова, много лет провожу семинары по его методике, хорошо знаю плюсы и минусы других популярных школ.

  Мое отношение к Алексею Шадрину резко негативное (вопреки мнению Мирзакарима Санакуловича, который его очень уважает), но не потому что он „мошенник“ или „лжеучитель“. Никогда бы не посмел погрешить против истины – Норбеков, Шадрин и Левшинов три величайших Учителя (с большой буквы), которым давно не надо доказывать что они „истинные Учителя“, за их плечами десятки тысяч обученных и излеченных счастливых людей. Мое негативное отношение строится на его прошлом, когда он участвовал в разработке методов психического воздействия в Академии Наук СССР и позже в Российской Академии Наук. Эти методы Шадрин и его научная команда активно использовали в грязных проектах ельцинского правительства. Согласен что с 1997 года, когда он целиком ушел в свои духовные практики прошло 14 лет, но как у нас говорят „что написано пером не вырубишь топором“…

  Автор статьи обвиняет Шадрина в неверном использовании греческого и санскритского имен, но хочу ее разочаровать: действительно степень „Иерофант“ есть у древних греков (ίεροφάντης) – это старший пожизненный жрец при Элевсинских таинствах, руководитель духовного общества, который передавал свой титул Иерофанта достойнейшему из учеников. Но Йерофанты были и в Египте, и в Шумере, и у друидов (архидруид и есть иерофант), и в древнем Дунавском Царстве, которое кстати располагалось на вашей территории в одну историческую эпоху с Древней Грецией. В Древнем Тибете (задолго до появления буддизма) Иерофант был верховным жрецом духовных обществ, и согласно древним легендам в Непале слово „Иерофант“ пришло к древним тибетцам от атлантской цивилизации. Но даже если не анализировать этот непроверяемый исторический факт „Иерофант Шри Махачарья“ – абсолютно корректное имя (а точнее титул) для лидера древнего тибетского духовного общества, каковым абсолютно бесспорно является Алексей Шадрин. То, что Иерофант Сатья Наньокари передал свой титул Алексею Шадрину, предпочел его перед своими учениками, такими как Саи Баба или Шри Чинмой, бесспорно говорит о высочайшем духовном и практическом уровне Шадрина.

  Не берусь комментировать „Великую Книгу Хранителей Земли“, которую Шадрин не написал сам, а адаптировал к современному обществу, пытаясь изложить ее в научном стиле. Факт, что эта Книга – древнейший источник мудрости, который служит первоосновой для всех современных религий. И выссказывания о ней в пренебрежительном тоне просто показывают низкий уровень образованности автора статьи.

  Создается впечатление, что автор статьи не имеет достаточного уровня чтобы адекватно оценить знания, которые дают Учителя, и просто нападает на всех, обвиняя их в непорядочности и невежестве.
  Вероятно имеет на это личную причину, которая побуждает ее ненавидеть Норбековых, Шадриных и им подобных.

  Искренне желаю автору статьи направить свою энергию не на „войну с ведьмами“, а на решение своих собственных личностных проблем и комплексов, которых достаточно, судя по манере ее поведения.

 19. Для автора статии, а и для меня междувпрочем ети так называемые учителя являются мошениками вышего класа. Я очен против того, что Норбеков называет себя академиком не являясь членом РАН и против его наглейшие лжи о лечения диабета первого типа у детей и о летающих бабушек на его семинаров.
  Также меня удивляет факт что человек обладающий столь сильной интуицией купил себе яхту, а после етого оказалось что у него есть“редкая форма морской болезни“ и поетому он вынужден был продать свою яхту за копейки. После етого забывая свое вране он говорит что „ему надоели бури у носа Хорна“ и сразу читатель спрашивает себя а что случилось с его морской болезни.

  А насчет атлантов и всяких других высоссаных из пальцев странных утверждений я замолчу. Простите за плохой русский, ето не мой родной язык.

  Насчет то що психологические приемы пользуются для обмана и высасывания денег у людей мне хорошо известно, кстати не только Шадрин, но и Норбеков, наверно и вы как его инструктор пользуетесь етими приемами воздействия.

 20. Ралица Says:

  Благодаря на всички. След тази статия сигурно ще дойда на семинари и ще пратя детето ми в лагер на тибетската академия

  • Прати, го пък дано прихване нещо от атлантите и то, да му се отвори третото оченце и да почне да чете Блаватска, да гледа Сикрет и Скритата тайна на водата и т.н. духовни ми ти работи… Може и хомеопат да стане

 21. Митко Says:

  Госпожо журналист,
  ти бъркаш понятията „свобода на словото“ и
  „коментирайки да окаляш някого“

  • Не ги бърка тя понятията, ти ги бъркаш – това да окаляш и да разобличиш някой мошеник са различни работи.

   • Митко Says:

    Значи ние имаме прекалено различно културно ниво, ако за теб подобна тъпотия е нормална как форма на общуване. Няма разумни аргументи, само неетични емоциите на една много болна и много обидена жена…

 22. Katerina Stoikova Says:

  Скъпи приятели, моля вижте, защото той е издирван от Интерпол. Този измамник от Русия. Ето защо той е арестуван, но освободен временно. Катрина Стойкова.
  http://www.interpol.int/public/Data/Wanted/Notices/Data/2010/88/2010_49588.asp

  • Елена Димитрова Says:

   Катерина, ти пишеш щуротии – термин „арестуван, но освободен временно“ не съществува в юридически смисъл. Той е освободен защото е невинен.

 23. Елена Димитрова Says:

  Той е издирван от РУСКИЯ Интерпол, защото не иска да работи за Путин. Всички инстанции на българския съд убедително доказаха, че той не е престъпник.

 24. Katerina Stoikova Says:

  Хитър шарлатанин, създаване на богатството си на необразовани хора. Едно лице може да се каже нищо. Все още няма действителен документ не. Можете дори да се сетиш, че той е изобретил безсмъртието на лидери на Съветския съюз и е работил за КГБ и ЦРУ. Личен съветник на Елцин трябва да се интересуваме от всички разузнавателни от цял свят. Но никой не се нуждае от него. Само бедните измамени възрастни от далечна Русия.

 25. Елена Димитрова Says:

  Катерина може ли да излагаш мислите си на нормален български, а не на занзибарски?

  Личи, че нищо не знаеш за този човек. По-добре прибери слюнките си и стига писа тези измишльотини.

 26. А не го ли търси Обама? Защо не работи в някоя по-богата държава? Защо точно бедна и доверчива България се оказа духовната люлка на света?

  Колкото за „нищо не знаеш“- това е малко като в приказката Новите дрехи на царя. Американският биолог Пи Зи Майърс поднася аргумента си така: как можеш да твърдиш, че царят е гол, като не си чел Трактат за лилавата императорска шапка със златно везмо? Как може да кажеш, че няма панталони, след като не си изследвал нежното преливане на цветовете на копринените бричове?

  Но винаги можеш да кажеш, че който смята царя за гол, той е глупав.

  • Митко Says:

   +100!!
   Точно така. Ти мислиш че Шадрин измамник и казваш че всички ние глупаци.
   А хора видят че той истински Учител

 27. Елена Димитрова Says:

  Слънце свети за хората без значение какво те мислят за него.
  Същото и д-р Алексей Шадрин…

 28. На български думичките „слънце“ и „хора“ се членуват. Това не ви е родният руски. Също така е редно да се каже „всички ние СМЕ глупаци“.

  А как свети Шадрин и какво осветява е друг въпрос.

 29. @Елена Димитрова
  Този пък къде е изкарал докторат?
  Да не е само кандидат на науката шашмалогия и сега да си кара доктората? Или следва медицина в Атлантида, а там студентите по офталмология на третото око вече ги титуловат с Доктор?

 30. Митко Says:

  hbeeva и scanman приличат на пациенти с тежка форма на параноя))
  или това е една и съща нереализирана в живота си мома с претенции на културен човек – авторка на тъпа статейка?

  човек работил в Академия на Науките в Новосибирск с акад. Казначеев, издадох научни книги, има хиляди пациенти… и какви тези тъпотии за „шашмалогия“? и каква връзка между коса и способности на духовен учител?)))

 31. Е, сега- лекувате всякакви болести, а не можете едни фоликули да накарате да растат. Срамота!

  Митко- или Алексей, или Дмитрий, или който е там, дето пише с руска граматика: на каква тема е докторската дисертация на гуруто?

  Освен това да си учил в някакъв университет и да си един от хората, които Казначеев е съветвал, нищо не значи. И аз мога да кажа, че работя в близост със светила от БАН и СУ, с докторати и професури. Ама не съм тръгнала да им използвам имената, за да си придавам важност.

  Друг е въпросът доколко акад. Казначеев е успял да запази здравия си разум в дългата си научна кариера. На всекиго се случва.

 32. Митко Says:

  Първо
  Аз съм не руснак а сърбин, живее в Нови Сад. И няма нужда да правиш своите националистически шегички за „не-българите“. Български език е много труден за мен, не пиша перфектно, но това е не значи че ако ти сърбин значи по-глупав от другите.
  Второ
  Няма нито един учен по света който е направих нещо наистина реално за подновяване на коса, има доста световни гуру без нея. И това е не пречка да те бъдат на почет у хората.
  и накрай
  Всеки има своето мнение по въпроса. Но кога ти казваш за Шадрин, Норбеков или друг Учител „шашмолог“, „измамник“ и т.н. или правиш опити да шегуваш се за сметка на коса или теории за произхода на Света само излиза твоето ниво на интелигентност и хората смеят над теб а не над Учители.

  Сигурно е имаш нещо лично срещу Шадрин, много е личи. Какво той направих? Твоят мъж-индиго (обучен в Тибетска Академия) израснал и избягал от теб? Усещаш ли низка самооценка или какво още? Какъв този луд ентусиазъм в „свещената война“ срещу д-р Шадрин?))

  В същност аз не съм голям фен на д-р Шадрин. Само че много не харесвам когато НИКАКВЦИ мислят че могат да окалят в своите примитивни форуми всеки, който успял в живота си много повече от тях. Не мисля че ти стигнеш до нещо полезно за себе си в живота и ще продължиш сигурно да живееш виртуално във вселените на Шадрин, Норбеков или Пупкин

  • Тяса То'Хан Says:

   Авторката на статията може да се е опарила и затова да пише, но това е предупреждение за други да не се опрарят и да търсят квалифицирана помощ при семейни проблеми а не да оставят половинката си в лапите на недоборсъвестен психолог, който да се възползва от тези пробелеми за собствена изгода. Все пак ако не се предупреждавахме при грешки, нямаше да се развиваме, а тази статия е предупреждение за хора който биха се опарили. А какво е наприл Шадрин та да му е „ядосана“? Представи си че повикаш елетротехник, който да ти поправи нещо в ел. инсталацията. Проправя я, но същевремено се закача към твоя електромер и започва да ти товари сметките в бъдеще. Какъв е този електротехник и как ще се почувстваш ти? Горните две изречения мога да се пренапиша за всякави специалности и профисии, ако има разум останал в теб можеш да се сетиш с каква профисия да пренапише изреченията за да видиш в тях така наречената Тибетска Академия и шамана и.

   • Харесва ми потребителското име, на На’Ви ли е?:)

    Мисля, че вече няма нужда да ходиш на каквито и да е курсове- явно си се научил да виждаш невидимата реалност и да я предадеш с прост пример. Това за електротехника беше гениално просто. Това е начинът да се говори за неща, за които не може да се говори. Всичко останало е практика и настройка на съзнанието до правилните параметри.

    Може да се каже, че Шадрин е като торент на интересен филм, който обаче ти стопява компютъра от вируси, или ти краде паролите и кредитните карти.

   • Тяса То'Хан Says:

    Името произлиза от анаграма на името с което Шадрин с подписва (Сатя Ео’Тхан), но ми хареса че пролича и на име на На’Ви.

    Аз не съм ходил на никакви курсове – ако нямаш очи да видиш никакви курсове няма да те науча да прогледнеш. Лошото е че заблуден човек дори с аналогий можеш да убедиш, но включили се и ‘релегиозен’ аспект вече е невъзможно. Ще бъдеш анатемосан.

    А за торентите си права частично. Компютърните вирусите се пишат за определени платформи (обикновенно за най-разпространената), интересният филм не е изпълним като програма и трябва да се разчита на някаква грешка в програмата която го изпълнява или на грешка във meatware.

    В случая Шадрин не се е насочил към такива като нас със теб . Дори и да имаме проблем(и) – ние или ги решаваме сами или търсим помощ от приятели или хора които са почтенни и компетентни във дадената област. Той е насоче към хора който лесно се заблуждават и няма елементарни познания, яели са много литература от new age религията без да я поставят под критичен анализ и никога не са чели фантастика за да видят аналогията между фантастиката и „сериозната“ new age литература. Никога не са чели никаква научна литература (по каквато и да е тема) за да разберат че има много голям пропуск в така new age литературата и въобще в тезата им. Подменят се понятия с други – но ако се ползват истинските имена на понятията хората ще си разберът не е това за което се предтавя. Пример за понятията (благодарен съм на един приятел който е ходел няколко пъти във Тибетска Академия и който ми обърна внимание на това което аз не виждах до вчера в концепцията на Рейки преподавана във Тибетска Академия – за другите немога да коментирам) – във рейки бъркат енергия с емоция. Изплозва се че хората трудно разбират понятието енергия (все пак това е от физиката а много са я проспали в училище).

 33. Митко, все пак си мисля, че не си този, за когото се представяш. Имаш прекалено много вътрешна информация.

  Колкото до косата- то никой учен не е открил как да се справи с всички видове рак, но Норбеков лекува някои от тези нелечими болести. Затова се зачудих- след като имате претенции да влияете върху злокачествени клетки, защо пък да нямате начин да събудите заспали фоликули.

  Колкото до теориите- ще се подигравам, защото ваша е задачата да докажете, че са верни. Имате уникалния шанс да се смеете последни, но дотогава ще се смея аз, без никакво притеснение.

  Като един освободен човек, не ми пука какво ми вещаеш за бъдещето- то ще си покаже какво ще постигна, виртуално или не. А аз не броя за успял човек, който се занимава с измами и печели пари от еротични масажи.

 34. Камелия Says:

  За пореден път се убеждавам във факта, че когато някой няма „разумно“ обяснение за нещо, бърза да го отрече или заклейми. Аз лично познавам Алексей Шадрин и той е един много слънчев и сърдечен човек.

  Теориите му срещат изключително много поддръжници, а на семинарите му присъстват хора с високо нравствени и морални качества – неща, които вече не се котират, но на които е крайно време да обърнем внимание.

  И вместо да благодарим на такива хора за знанията, които ни дават, ние всячески се стремим да ги очерним. Срамота!

  Крайно време е хората да се научат да обичат, а не да мразят, да благодарят, а не да заклеймяват.

  Мир вам. Обичайте се.

 35. Само маймуните съдят за съдържанието на ореха по черупката.Благодаря.Мир,Светлина,Хармония,ЛЮБОВ!!!

  • Именно, затова скоро ще се обърна към съдържанието. Очаквайте включване, за да покажа защо господин Дмитрий Шишин, а.к.а Алексей Шадрин се издънва дори по критериите на мистиците.

   А външната форма доста често е израз на вътрешно съдържание. Все пак всичко е от една тъкан, няма такова нещо като отделен свят на менталното, където всичко е наред- дори външното изражение да е, меко казано, идиотско.

   Така де, ако си купиш една рокля, на която платът отвън не е добър, няма да те грее, ако опаката страна е перфектна, защото всичко е от един плат.

   Това по принцип е дълбока мистична истина, но не очаквам от теб да я разбереш, щом още си на нивото мир, хармония и прочее еднорози и дъги.

  • OMG, какъв Фейсбук профил! Та вие, мадам, сте типичната ню ейдж представителка- чак до кичозните спиритуални мотивиращи картинки, щедро споделени в социалните мрежи.

   Ама хайде по-сериозно. Не се става така мистик. Това е за детската градина. Ако човек е свършил истинска работа по еволюцията си, няма шарении, нещата не личат.

   Дама на възраст сте, хайде по-сериозничко.

   Защо защитавате Шадрин? Да не би от неговите методи да си вадите парите?

   Това е като да си един вид духовен Остап Бендер.

  • Ей сега се сетих, че маймуните всъщност не съдят по черупката а чупят ореха незабавно.

   И аз правя това. А Шадрин е червив и не става за ядене.

 36. Мили хора!
  Интернет е свободно пространство и Свободните Мошеници от рода на Шадрин могат да публикуват всичко,което техния комбинативен ум може да роди!
  Да, Алескейчо Шадрин е изпечен мошеник,който най-вероятно владее някои трикове от руската психологична школа от рода на ДЕИР, както и НЛП -това както знаете е програмиране на мозъка и за жалост много хора се поддават на това програмиране, като виждат в такива като Шадрин едва ли не „спасителите на човешкия род“. Манипулациите му са на ниво елементарни емоции и сексуални зависимости.Най-смешното е,че хората вярват,че Шадринчо имал български корени…..Едно не може да му се отрече – добър е в манипулацията и безскрупулен в „одирането на кожите“ на невинните „овчици“…..
  Колкото повече информация има публикуване в нета за такива Остап Бендеровци,толкова по-добре!
  Поздравления на автора на статията!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: