Наръчник по оцяляване – защита от съблазняване или „пикъп“

„Хубавите ябълки прасетата ги ядат“
Нар. поговорка

Като съм започнал да нищя темата за НЛП и хипноза да взема да напиша нещо полезно.

Едно от нещата, които включва НЛП (да се подразбира и Ериксоновата хипноза) е за съблазняване. Младежите, а и не само младежите го наричат със смешното име пикап, което идва от английското pick-up. Има многобройни сайтове и форуми посветени на темата, както и различни измислени и недотам измислени истории. Достатъчно е да пуснете търсене за „nlp, pickup“ в youtube. За да видите нагледни примери, техники, предложения за курсове и темподобни.

Аз лично не считам за  морално да се използва НЛП за свалки за една нощ. Предполагам една жена се чувства доста зле след като е била прелъстена и изоставена моментално от човек когото дори не харесва. От друга страна има ли смисъл да се използват техники за внушение при една сериозна връзка? Вероятно има. Променянето на метапрограмите ни е част от житейския ни процес, но някои истории за съблазняване на сгодени или омъжени или просто сериозно обвързани жени, които обичат партньора си ми станаха доста противни и затова пиша този материал.

Ако някой ви заговори без да сте му дали вербален или невербален сигнал бъдете нащрек. Ако двама души започнат да ви говорят едновременно от двете страни може да стане още по-зле. Когато му говорят в двете уши едновременно различни неща човек бързо изпада в транс и става много внушаем.

Внимавайте, когато непознат започне да копира позата и жестовете ви. Това се нарича създаване на рапорт и е първата стъпка при вкарването в транс (внушаемо състояние). Между другото копирането на позата и жестовете понякога възниква несъзнателно и спонтанно, когато двама души се харесват или мислят еднакво, имат еднакви интереси, в момента обсъждат интересна тема. Важното в случая е, да знаете какво става и дали наистина човекът просто ви харесва или пикъп мераклия се опитва да ви вкара в транс.

Внимавайте, ако събеседникът ви използва скоропоговорки или сложни безмислени фрази. Ако ви кара да затворите очи да си представяте разни неща или да пресъздавате свои спомени. Внимавайте ако от време на време ви докосва. Това може да е процес на поставяне на т. нар. котви. В НЛП се използват за активиране на определени чувства. Пример:

„Можеш ли да се спомниш първата си ученическа любов… затвори очи и си представи най красивите си юношески преживявания… можеш ли да усетиш колко щастлива се чувстваше тогава… понякога се чудя дали сега можеш отново да се почувстваш така…“ Като същевременно ви докосва по лакътя, коляното или по рамото. Котвата е създадена. Достатъчно е първото нещо, което видите след като отворите очи след такива спомени да изпитате симпатия към кандидат съблазнителя. Ако ви докосне по същото място и по същия начин, докато го гледате ще активира котвата и симпатията ще се усили и половината път към леглото е вече факт.

Не само НЛП кара жените да взимат ирационални решения при избор на партньор. Обикновено нарцисистите и психопатите са много по обаятелни за жените, защото лъжат безразборно и имат самочувствие раздуто като балон, също така им липсват срам и съвест. А жените сами избират понякога по-агресивните, доминантни типове под влияние на маймунските си гени, но това е друга тема. Кратък извод: Уважаеми дами, попрочетете нещо за НЛП и техниките за съблазняване за да няма после олеле жива да не бях защо му дадох…

Ето една книга, където са представени основните методи и техники за съблазняване на руски език http://lover.ru/biblio/92-guide/627-2009-08-06-07-25-06.html

Както казва самият Горин – предупреден значи въоръжен, нали така.

А, и още нещо, добър начин да се отървете от натрапник, или дори от нападател на улицата е да направите крива малоумна физиономия и да измучите ееъъъъ или нещо от сорта. Аз лично съм шашвал хора с правене на идиотска физиономия и измучаване „диснилееенд“.

Advertisements

4 Коментари to “Наръчник по оцяляване – защита от съблазняване или „пикъп“”

 1. „пикапа“ не пали, ако няма желание и от двете страни

  НЛП не са чак толкова ефективни, че да хванеш СПИН както си ходиш по улицата

  имах един пикап инструктор, всички колежки го мислеха за гей 🙂

 2. НЛП е много ефективно, виж примерно Дерен Браун какви ги върши. Токоз е разбирал завалията, еле пък инструктор…

 3. при фокусите нивото е друго 😉

 4. Здравей, много ми хареса статията ти.
  За наша радост има и проекти, които учат на нормално съблазняване, нормално общуване и личностен ръст! 🙂
  http://progresiray.me/
  Можеш да се запознаеш с автора му, само му покажи тази статия, той също не харесва пикъп и това потребителсто отношение към жените. Успех!)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: