Стига ментарджийски работи

Вероятно са малко хората, които да не са попадали поне веднъж на сериала „Излъжи ме“. Сериалът е измислица естествено, но демонстрира доста добре ефективността от тълкуването на невербалните сигнали на тялото. Неща като зоните в които се движат очите, докато човек говори и жестовите снопове често издават мошениците и лъжците. Др. Пол Екман е действителна личност, има сайт и прави тренинги, пише книги и т.н. Ето три от книгите му на руски език. В различни формати са – doc, pdf и FB2 като последната се отваря с безплатната програма за четене на e-books Calibre. Др. Екман развива основно темата за микро израженията на лицето, психологията на лъжата, емоциите и т.н.

Същите книги ги има на английски в thepiratebay http://torrents.thepiratebay.org/5046144/Micro_Expression_Training_(Becoming_a_Living_Lie_Detector).5046144.TPB.torrent

В този торент има не само трите му книги на английски, но и две лекции за това как се установява, че някой лъже в MP3 формат. Тренинг софтуер за разпознаване на микро изражения. Малко е стар, някъде от 2003 но принципно съдържа същото нещо, което в момента се предлага онлайн на http://www.paulekman.com/ с тази разлика, че в старата версия са използвали снимки на хора с по-криви глави 🙂 Можете да се убедите като пробвате демото на сайта. В торента има и документален филм за лъжата и различните начини за разобличване. Интересен факт споменат във филма е че пожарникарите лъжели най малко, а политиците и продавачите на коли най-много. Представям си в какъв въртоп от лъжи се е озовал Бойко Борисов, който е ментосвал в само 7% от това, което е казвал, докато е бил пожарникар а сега лъже над 90% че и отгоре 🙂

Много добра книга за езика на тялото и жестовите снопове е „Езикът на тялото и скритият смисъл на думите“ от Алън Пийз. Имаше я някъде онлайн, но сега не ми се търси. Ако я намеря в архивите ще я кача.

Тук http://www.globalemotion.de/en/micro-expression-training-program.html има безплатна онлайн версия на приложение за iPhone. Емоциите са ограничени до четири и изглежда е предназначено по-скоро за пикапъри.

Та това е общо взето, политиците лъжели най-много от всички, а нашите изглежда крадат даже повече отколкото лъжат.

Advertisements

3 Коментари to “Стига ментарджийски работи”

  1. при маунтване дава грешка диска да не би да е от това че сам със СП3 а не 2,ако някой може да помогне ,мерси

  2. Не знам какво е СПЗ. Правих сидита, инсталирах програмата… Отдавна беше и не си спомням. А сега съм под линукс в момента и едва ли ще мога да го подкарам. Пробвай. Нямам идея защо не можеш да го пуснеш. Може да стане и с daemon tools.

  3. Thank you for a different insightful web-site. Exactly where else could I get that style of facts coded in this perfect way? I’ve got a job i’m right now working in, i have been on the design outside regarding similarly info.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: