Паралелни светове 2

Поясняващо отклонение.

Малко след като Сотир Дудов се уволни от казармата негов приятел отвори интернет клуб в тяхното село. По това време процесорите на копютрите бяха по-слаби отколкото са на телефоните днес и всичко минаваше по мрежов кабел.

Във въпросният клуб бяха инсталирани разни игри от които най-важната беше StarCraft разбира се. В играта имаше три раси. Хора, уж наши потомци развъдили се из необятния космос, протоси и зерги.

Хората са същите идиоти, каквито сме ние днес. Дори във  Starcraft 2 който излезе наскоро продължават да стрелят с автомати от които хвърчат цели кофи с гилзи, хвърлят гранати и произвеждат допотопни танкове.

Протосите са по-развита раса. Приличат доста на извънземните от филма Predator. Здрави чудовища, трудни за убиване технологично напреднали и владеещи разни псионични техники с които вършат безобразия изгаряйки вражески единици в така наречената псионична буря, която общо взето прилича на волтовата дъга на огромен електрожен, който пържи бедните твари оказали се между двата полюса. Те са горди, надути и себеотрицателни като самураи примерно. Всеки път когато се телепортират от някъде и се явяват на мястото на събитието дрънкат високопарни фрази с гробовен глас от сорта: „Днес е добър ден да умра“ , „Завърших медитацията си“ или „Животът ми за Аюр“ или както там се казва нещастната им планета.

 

Зергите са членестоноги паразити подобни на тези от филма Aliens, но доста по-развити. Овладяли са междузвездните полети, по-голяма идиотщина не мога и да си представя. Да оставим на страна, че пръскат киселина, ръфат и разкъсват с нокти, което може да се преживее. Но на всичкото отгоре са способни да преодолеят планетарното притегляне и да излезнат в орбита, да изстрелват спори от звезда до звезда и да мутират за нула време. Излюпват се, разпльокват се и комуникират по доста неприятен начин. Управлява ги някакъв си Овърмайнд. Космически свръхразум.

Общо взето и трите раси се пердашат яката помежду си, но понякога техни фракции се обединяват срещу трета и и нещата се заплитат съвсем. Та от там Сотир Дудов знаеше кой е Овърмайнд.

Репликите и звуците издавани от различните раси могат да се чуят на http://www.hark.com/ с търсене съответно на protoss, terran или zerg. И в youtube, естествено.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: