Топидиотщини на sebepoznanieto.com

 На снимката – читатели на Роси Вак тълпящи се да си закупят книгата и по време на представянето.

„Във Вселената съществуват закони, като закона за  гравитацията.“ Всеки знае, че освен закона за гравитацията съществуват и други закони. Това, което не знае е, че Роси Вак, която даже, представете си госпожо е издала книга, в която много се надявам да е включила законите си.

Това са законите на Вселената за благополучие на Роси Вак които случайно е открила и побързала да ги формулира докато е чела езотерична литература. Прочетете ги сами, и ще се убедите, че са не по малко важни и общовалидни от закона за гравитацията. Бих казал, че на Нютон, Айнщайн или Стивън Хокинг им остава само ряпа да ядат в сравнение с този светъл ум, който е успял да формулира намързо не един или два а единайсет Вселенски закона.

http://sebepoznanie.com/vselena/zakoni/

Не аз не мога да разбера, наистина защо все още Нобеловата награда по физика не е връчена на Роси Вакъвчиева. Ето, Георги Фурнаджиев веднага е попаднал на една нейна безценна мисъл и я предлага и за Нобелова награда по математика. Подозирам, че е достойна за Вселенски закон номер 12

„Нашите мозъци конструират математически обективната реалност чрез интерпретиране на честоти“

И да кажа, не ме интересува кой какво фантазира в блога си, какви книги издава и кой му ги купува. Явно има достатъчно балъци, след като е успяла да събере маса народ на представянето на книгата си та чак до правостоящи, представете си госпожо.

Но не мога да понеса наглостта с която пише за наука и квантова физика. А от квантова физика Роси разбира, колкото свиня от кладенчова вода.

Според нейно премъдро Вселенско височество един атом се намира на две или повече места едновременно, да не говорим за електроните, които изстреляни един по един минават едновременно през две дупки. Да беше си направило труда бедното същество да отвори уикипедия и да прочете що е това атом, електрон, квантова физика и тогава да пише. Да, ама не. Както се казва Чукча не е читател, той е Писател!

А, и не си правете труд да я критикувате в блога и защото трие коментарите на тези безмозъчни люде, които се съмняват в истинноста на твърденията и. Много е тънкообидна детсевика.

Advertisements

19 Коментари to “Топидиотщини на sebepoznanieto.com”

 1. Любомир Вълканов Says:

  „За учения, който е живял с вярата си в силата на разума, историята завършва като лош сън. Той е изкачил планини от невежество, вече всеки миг ще покори най-високия връх и когато изкатерва и последната скала, бива приветстван от цяла група теолози, които си седят там от векове.“ Робърт Джастроу директор на Института за космически изследвания към НАСА

 2. Наистина доста теолози се намират на най-високия връх на невежеството, но все пак не ги слагай под общ знаменател. И между тях има интелигентни хора, само, че си обсъждат библията, която са чели, а не квантовата физика от която си нямат и понятие.

 3. Любомир Вълканов Says:

  Квантовите физици, едва ли имат повече основания от теолозите да се нарекат – праведни!
  Мигел де Унамуно в една от повестите си “ Дон Сандалио“ споделя: „Защо не станах социолог? Измислям си една хипотеза и я представям за достоверна…и ако в момента няма достатъчно убедителни доказателства в нейна подкрепа, то след време задължително ще се появят такива!“

 4. Айде още един познавач на квантовата физика. Квантовата физика приятелю, не е само разтягане на локуми а яка математика и на базата на нея днес пишеш глупости на компютъра си вместо с паче перо и можеш да седнеш да отвориш уикипедия преди да ставняваш физика със социология .

  • Любомир Вълканов Says:

   Университетски професор задал следния въпрос на своите студенти:
   -Всичко ли което съществува е създадено от Бога?
   Един студент се изправил и смело отвърнал:
   -Да създадено е от Бога.
   -Значи Бог е създал всичко?
   -Да сър – потвърдил отново студента.
   Професора продължил:
   -Ако Бог е създал всичко, значи Той е създал и злото, тъй като то така или иначе съществува, така че съгласно принципа, че нашите дела определят нашата същност Бог е зло.
   Студента притихнал след този отговор. Професорът бил много доволен от себе си и се похвалил пред студентите, как още веднъж доказал, че вярата в Бога е абсолютен мит. Още един студент вдигнал ръка с молба да зададе въпрос.
   -Разбира се – самодоволно отвърнал професора. Студента се изправил и попитал
   -Професоре а студа съществува ли?
   -Що за въпрос, разбира се, че съществува! На теб никога ли не е било студено?
   Студентите се засмели на въпроса на младежа.А той продължил:
   -Всъщност в съотвествие със законите на физиката студ не съществува, това което ние възприемаме за студ е всъщност отсъствие на топлина. Човек или предмет могат да бъдат изучени в съотвествие на това дали притежават или предават енергия. Абсолютната нула (-460 градуса по фаренхайт) е аболютно отсъствие на топлина. Цялата материя става инертна и не може да реагира при тази температура. Студ не съществува, ние сме създали тази дума за да обозначим това, което чувстваме при отсъствието на топлина. Студента продължил:
   -Професоре а тъмнина съществува ли?
   -Да, съществува.
   Студента отвърнал:
   -Отново не сте прав сър. Тъмнината също не съществува. В действителност това е отсъствието на светлина. Можем да изучим светлината, но не и тъмнината. Можем чрез призмата на Нютон да разложим бялата светлина на отделните и цветове и да изучим дължината на вълната на всеки цвят. Вие не можете да измерите тъмнината. Обикновен лъч светлина може да се промъкне в тъмнината и да я просветли. Как може да се измери колко е тъмно дадено пространство? Измерва се количеството светлина нали така? Тъмнината е понятие измислено от хората, за да се опише отсъствието на светлина.
   Накрая студента попитал отново професора:
   -Сър, злото съществува ли?
   Този път професора отговорил доста по-неуверено:
   -Разбира се, както вече казах виждаме го всеки ден, жестокостта между хората, множеството престъпления и насилие по света. Това са примери за съществуването на злото.
   На което студента отвърнал:
   -Злото не съществува сър само по себе си, това е отсъствието на Бога. Прилича на студа и тъмнината – дума създадена от човека, да обозначи отсъствието на Бог. Той не е създал злото. Злото – това не е вяра или любов, които съществуват както толпината и светлината. Злото – това е резултата от отсъствието на божествената любов у човека. Прилича на студа, който се появява тогава когато няма топлина, или тъмнината, настъпваща при отсъствието на светлина.
   Професорът мълчаливо седнал на мястото си.
   Името на младия студент било Алберт Айнщайн.

 5. Любомир Вълканов Says:

  Нямам време да споря, просто погледни себе си, кой си и какво е излъчването ти. Теб те е срам да напишеш името си на блога, а само високопарни приказки. Много си далеч и от съвременните концепции за сравнителните характеристики на нещата,,,не съм очаквал и повече. Само за твое сведение ще ти спомена, че социологията / науката за обществото и обществените отношения / включва като дял и точните науки. Имаш много още да работиш над себе си, ако стигнеш някога до това решение!

 6. Не ме е срам да напиша името си, който го вълнува може лесно да го узнае. Това което го пиша тук не ме притеснява да го кажа по националната телевизия, пред Рени Вак и който и да е, защото е вярно. Аз не говоря високопарни приказки и не претендирам, че разбирам от квантова физика и не създавам вселенски закони с дузини, докато чета книжки на Дийпак Чопра. Ако някой го интересува източник за дадена информация, или ще го дам или ще си призная, че пиша фантасмагории и нямам източник. Моето излъчване тук няма никакво значение. Може да е колкото на черна дупка, все тая ми е.

  Ти не спориш с мене, забележи. Пишеш ми на съвсем различни теми от тази която обсъждам. Социологията не съм я споменавал и нямам намерение да я обсъждам сега, нито да я сравнявам с физиката.

  Ето това е Квантова физика, да имаш представа:

  Quantum mechanics (QM) is the study of matter and energy. The main things studied are subatomic particles (things smaller than atoms) and electromagnetic waves (waves that are made of electric and magnetic parts). Quantum mechanics explains how these things behave with each other. The ideas of quantum mechanics are very difficult to understand. Hard mathematics is used to study subatomic particles and electromagnetic waves because they act in very strange ways. Quantum mechanics is important to physics and chemistry.

 7. Аз само искам да добавя дванадесети (което само по себе си е магическо число) закон на вселената. Той гласи, че при първоначална суперпозиция на две или повече състояния – свят населен с идиоти и не-населен с идиоти примерно – при колапса на вълновата функция ти винаги оставаш в света с идиоти.

 8. Аз пък искам да добавя, че съм чела доста езотерика, знам мнението й за науката и в случая подкрепям напълно… scanman – автора на този блог.

 9. […] Топидиотщини на … via Седим и мислим… by scanman on 12/9/11 […]

 10. scanman, очевидно искаш да си блогър, очевидно се опитваш, но ако зарежем квантовите закони за секунда и обърнем внимание на блогърските такива – то с тази статия и още няколко коментара погазваш блогърското си съществуване. С такова отношение никой що годе кадърен човек няма да те възприеме сериозно. По-скоро би те възприел като… „остави го да си лае…“

 11. JDeel, приятелю спекулант, какво е блогър според теб, аз си записвам глупостите и въобще не ме фрега кой ще ги чете. Нямам хиляди посещения и не ме вълнуват. Запознал съм се с няколко стойностни човека през годините, през които пиша глупости. Останалите не ме интересуват. Блогърско съществуване, смех на кутийки, аз имам много по-малко посещения от дузини мулти идиоти и това не ми пречи. Съществувам си от години. Ако не те познавах от forexforum щях да те насоля, но понеже знаеш разликата между mql4 и 5 само ти казвам добре дошъл в света на затрития ми блог. ROFL

  • В „соленето“ е въпроса, scanman. Трябва или не да се прави? И къде му е проклетия смисъл?

   Това с блогърството ти си го възприемай както ти харесва, аз само го дадох за пример. Да кажем, че нямаш някакви изявени претенции да се наричаш блогър, то па и аз нямам… ама да ти се намира поне претенцията да изглеждаш на повече от 8-ми клас, м?

   Щото те децата ги правят тия работи общо взето. И да му се не види, аз също съм ги правил – едно от най-тъпите неща, които съм правил.

   Разбираш ли накъде бия? – Заяждането не изглежда добре отстрани. Без значение е каква е самата тема, дали се говори за квантова физика, популацията на мравките или живота след развода. Темата е вече замаскирана. „Топидиотщини“ не звучи мъжко. Овцете са много симпатични животинки, но да се използват за „солене“ също не е мъжко.

   И съм някак разочарован всъщност, защото първоначално доводите ти изглеждаха смислени и за разлика от Роси аз не вярвах, че в даден момент ще почнеш да „солиш“, ама ей на… докато ме нямаше няколко дена те това се е случило. Ми не е красиво.

 12. Баси, трябва да си направя оная настройка, дето като публикуваш и цитираш да ти фърля връзка. Аре едно скромно мнение, макар и не съвсем, точно по квантовата физика – http://gfurnadzhiev.blogspot.com/2011/12/blog-post_12.html

 13. @Георги tumbs up 🙂

  @JDeel Трябва да се прави, когато някой злоупотребява с науката. Препоръчвам ти да вземеш да прочетеш книгата за критическото мислене, дето съм я постнал малко по назад.

  Доводите ми или са смислени, или не са. Ако са престанали да ти изглеждат смислени, проблема си е твой. Колкото и да съм лош и простак, атомите все ще са си на едно място и електроните няма да започнат да минават през две дупки едновременно. Сори. Ако Роси беше си направила труда да прочете какво е атом, електрон и кой е Талбът нямаше да се стигне до това положение. Или поне да си беше признала, че науката не твърди подобни неща. Фактите са си факти.

  • На никой българин не му трябва книга за критическо мислене, понеже всеки го има в повече. Национална черта, какво да се прави.

   Както и тази да мрънкаме, да се заяждаме и да се правим на многознайковци – все неща от които никой друг не се интересува. И ти вместо да си хабиш времето и усилията да правиш безполезни теми като тази… ами хвани че напиши някоя книга по същество. Там научна ли ще е, каквато ти идва. Защото положението и фактите са, че в момента Роси представя нейната книга пред публиката в Благоевград, а ти си скубеш косите от яд.

   И даже преди Роси имаш да оборваш още бая други new age художествени произведения и техните автори, начело с „The Secret“. И между другото нали знаеш, че те електроните и всички там други работи вътре в атома са условни понятия, научни идеи, и никой никога не ги е виждал, така че каквото и да се каже за тях има по-голям шанс да бъде невярно.

 14. Ти си бил по-зле отколкото очаквах. То бива неграмотни хора, ама чак пък толкова, кво ви учат в училище не знам.

  Чети си там на Роси книгите и не ме занимавай с глупости, ако обичаш.

  Можеш бръкнеш в контакта с две жици ще усетиш поток от електрони, за да се убедиш, че не са условни понятия тия работи вътре в атома. Божееее, колко мъка има по тоя свят.

 15. атеистка Says:

  Авторе, поздравления!С удоволствие чета всичко, написано от теб.Явно обаче е, четейки коментарите, че олигофрените и тэпанарите преобладават. Има хора- в т.ч.и аз, които ще оценят и труда, който си положил за обединяването на ДОКАЗАНИ факти, и брилянтното ти чувство за хумор!Инак, овцете от край време си обичат да ги стрижат и лъжат:)))Да го духат!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: