Кучешкият въпрос

Така и така, далече от родината живея, само да споделя. В Белгия, където съм живял няма нито едно бездомно куче. Ако има някакво свободно разхождащо се животно по улицата някой звъни, идва полиция, викат който им трябва там и го хващат и го закарват в кучкарник.

В кучкарника има ветеринар, гледа го там, описват го, ако трябва го лекуват и обезпаразитяват и го слагат в интернет. Ако до два-три месеца никой не го вземе или е старо, или е агресивно му бият една инжекция за лека нощ и в крематориума.

В България кучетата деца ли не ядоха, студенти ли не ядоха, бабички ли живи не гризаха, деца ли не измряха от тения, но нема братче. Закона ги защитава, природозащитниците не дават. Ама не е Европа, кой пречи да се реши тоя въпрос не знам. След като в Белгия дето била нещо там соло в Евросъюза ги приспиват, а в България, където всичката мара втасала ги кътат, немам никаква идея къде е оправията.

В Испания, на едно местенце където аз живеех до скоро, ако видиш някакво чуждо животно на територията на вилата си примерно, било то и овца, звъниш в полицията, идва един с бръсната глава и помпа, застрелва го, товари го в един микробус и си заминава, не се бъзикам.

Мисли глобално, действай локално детсевика.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: